Yatırımcı kurum ve kuruluşların katılımcılara yatırımlarla ilgili bilgi verdiği toplantıda Vali Hüseyin Avni Coş, 2010 yılının ilk 5 ayında tamamlanan ve yapımı devam eden projeleri açıkladı.
Aydın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonunda yapılan toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Genel Meclisi Başkanı Özlem Çerçioğlu, yatırımcı daire müdürleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, kurum ve kuruluşların yatırımlarını ve çalışmalarını bir birleriyle koordineli bir şekilde yapılmasını istedi. Ardından Aydın"da 2010 yılının ilk beş ayında yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Vali Coş, “2010 yılının ilk beş ayında yatırımcı kuruluşlarımızca 211 adet ana ve alt proje üzerinde çalışmalar yürütüldü. Bu projelerden 25 adeti tamamlanırken, bu projelerin toplam tutarı 2 milyar 517 milyon TL. Şuana kadar ise 225 milyon 500 bin TL ödenek gönderildi. Gönderilen ödeneklerden 96 milyon 500 Bin TL harcanarak yüzde 38 nakdi, yüzde 43 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

İKİZDERE BARAJI SU TUTMAYA BAŞLADI
DSİ"nin ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlar içerisinde 107 Milyon TL ile ilk sırayı aldığını kaydeden Vali Coş, “İlimizin en önemli yatırımlarının başında gelen Çine Barajı inşaatında yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandı. Belirlenen tarihte su tutmaya başlanacak. Diğer yandan İkizdere Barajı tamamlanarak su tutulmaya başlanmıştır. Aydın"ın ve çevre yerleşim yerlerinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İkizdere Barajında şu ana kadar 3 milyon Metreküp su depolanmıştır. Baraj havzasında konutları kalan vatandaşlarımız için inşaatı devam eden 75 adet konut ve ahırın kaba inşaatı tamamlanmış, ince işçilik ve montaj işlemleri hızla devam etmektedir. Evler Ağustos ayı sonunda hak sahiplerine teslim edilecek” şeklinde konuştu.

5 AYDA 25 PROJE TAMAMLANDI
Tamamlanan projeler hakkında bilgi veren Aydın VaLİSİ Hüseyin Avni Coş, “Vali Hüseyin Avni Coş, tamamlanan projelerBozdoğan Spor Salonunun kesin kabulü yapılarak hizmete açıldı. Kuyucak, Germencik ve Sultanhisar"ın Atça Beldelerindeki futbol sahaları sentetik çimle kaplanarak kabulleri yapıldı. Buharkent İlçe Hastanesi inşaatı 521 Bin TL harcanarak tamamlandı ve hizmete açıldı. 4 derslikli merkez Hüseyin Arslan Eğitim ve Uygulama Okulu, 18 Derslikli Germencik Ortaklar Kurtuluş İlköğretim Okulu ile Merkez Adnan Menderes Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu tamamlandı. İl Özel İdaresi yatırımları programında yer alan köy yolları, içme suları ve tarım yatırımları için 32 Milyon TL, KÖYDES yatırımları için ise 3 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, yatırım çalışmaları devam etmektedir. 19 Milyon 500 Bin TL"ye mal olan ve yüzde 68"i Avrupa Birliği Fonlaırndan finanse edilmiş Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Sistemi tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Aydın-Nazilli arasındaki 1881 yılında yapılmış tren yolu 26 Milyon Dolar harcanarak yenilenmiş ve 70 dakika olan Aydın-Nazilli arası 40 dakikaya indirilmiştir” dedi.
Toplantı Vali"nin konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşlar devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verirken, yatırımlarda karşılaşılan sorunlar hakkında da karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu. Toplantının son bölümünde 2011 yılı yatırım programına dahil edilmesi istenen projeler görüşüldü.