AYDINPOST HABER MERKEZİ-Aydın, bu sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandı. En son 2001 yılında kar yağan Aydın’da belediye karayollarından temin ettiği tuz ile yollarda tuzlama çalışması başlattı. Çocuklar Aydın’da kar görmenin tadını çıkarırken, bazı bölgelerde çok sayıda maddi hasarlı kazalar yaşandı.

Tüm yurtta olduğu gibi kar yağışı Aydın’da da etkisini gösterdi. Aydın merkez, sahil kesimleri ve tüm ilçelerde etkili olan kar yağışının bugün gün boyu sürmesi bekleniyor. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Aydın’da vatandaşlar ve kurumlar kara hazırlıksız yakalandı. 
11 yıl sonra kar gören Aydınlılar bütün işleri bırakıp karın tadını çıkarıyor. Resmi daireler ve özel işyerlerinde çalışan vatandaşlar işyerlerinin önünde kar oynayarak 11 yıllık hasreti giderdiler. Kar yağışını her zaman olduğu gibi yine en fazla sevinen çocuklar oldu. Parklarda ve meydanlarda kardan adam yapıp, kar topu oynayan çocuklar yamaçlardan buldukları malzemelerle kaymaya çalıştı. 

BELEDİYE TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR
Uzun yıllardır kar yağmayan Aydın’da bir anda kar bastırınca Aydın Belediyesi de zor durumda kaldı. Daha önce şehir merkezine tuzlama ihtiyacı duyulacak kadar kar yağmadığı için depolarında tuz bulundurmayan Aydın Belediyesi, ani bastıran kar karşısında karayollarından tuz temin edip şehir içerisinde tuzlama çalışmalarına başladı. Öncelikle rampa yollarda tuzlama çalışması yapan belediye görevlilerinin çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’a daha önce hiç böyle kar yağışı olmamıştı. Çok uzun süredir tuzlama ihtiyacı da duyulmadığı için böyle bir çalışma yapılmamıştı. Öncelikle yamaç bölgelere gittim ve çalışmaları yerinde gördüm. Ekiplerimizde tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Şuan itibariyle bütün yollarda tuzlama çalışması yapılıyor. Bizde belediye olarak vatandaşlarımıza kar yağışıyla ilgili uyarı mesajları atıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR-AYDIN OTOYOLUNDA ULAŞIM TEK ŞERİTTEN VERİLİYOR
İnşalah kar bereket getirir. Aydın için bir değişiklik oldu. Yolda gelirken çocukları gördüm. Sokağa ıkmış kardan adam yapmışlar kar oynuyorlar. Kar Aydın için alışık olunmayan bir durum. Bu nedenle sürücülerimizden biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Şuana kadar köylerimizden gelen bir ihbar yok. Fakat Aydın-İzmir otobanı tek şerit olarak çalışıyor. Diğer bölümleri kar yağışı nedeniyle kapalı durumda” dedi.

Aydın Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, gelecek olan ihbarlar için iş makinelerini hazır beklettiklerini açıklarken, şuana kadar Germencik’e bağlı Bozköy köy yolunun kapandığını kaydetti.

Sizde Aydın ve ilçelerinden kar yağışında çekilmiş fotoğrafınızı adınız-soyadınız ve fotoğrafın çekildiği yeri yazıp [email protected]' a yollayın, sitemizde yayınlayalım... 

Okuyucularımız karın keyfini böyle çıkarttı

galeri.jpg

Aydın'dan kar manzaraları

galeri.jpg