Aydın POMEM Kapalı Spor Salonu"nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, POMEM Müdür Vekili Cahit Demir ve mezun olan polislerin yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende konuşan POMEM Müdür Vekili Cahit Demir; “Bu dönem okulumuzdan 498 genç mezun veriyoruz. Genç meslektaşlarıma tavsiyem, vatandaşa hizmetin Hakk"a hizmet olduğunu unutmamalarıdır. Görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Vali Hüseyin Avni Coş da, toplumda huzur ve güvenin sağlanmasında suç ve suçlularla mücadelede cumhuriyetin temel değerinin korunmasında polisin çok büyük görev üstlendiğini belirtti. POMEM mezunlarını ve ailelerini kutlayan Vali Coş, “Emniyet Teşkilatımız güven ve huzurun teminatıdır. Polislik çok onurlu, bir o kadar da meşakkatli ve yeri geldiğinde cefakarlık isteyen bir meslektir. Sizleriz devletimize ve milletimize hizmet etmede yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu topraklarda yaşamamızın, bayrağımızın vatanımızın üzerinde dalgalanmasının yegane sebebi şehitlerimizdir. Sizlerinde yeri geldiğinde bu uğurda hiç düşünmeden şahadet şerbetini içeceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Vatanını korumak ve hizmet etmek için üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Polislerimiz aziz yüce Türk Devleti"ne en iyi hizmet verecek durumdadır. Onurlu ve meşakkatli cefa gerektiren bu görev de hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Törende konuşmaların ardından dönem birincisi Erdal Ünal, diplomasını ve plaketini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un elinden aldı. Daha sonra 498 polis adayı, yemin ederek emniyet teşkilatı saflarına katıldı. Diploma töreninin ardından davetlilere ve ailelerine zeybek gösterisi hazırlayan renkli bir gösteri hazırlayan polis adaylarının mezuniyet heyecanı, geçit töreni ile son buldu. iha