Oklay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke Ovası enerji nakil hattı için geri sayımın başladığını belirterek, ''2012 yılının Mart-Nisan aylarında Söke Ovası'nda enerji nakil hatları çekilmeye başlanacak. Çekilecek olan enerji hattının toplam uzunluğu 45 kilometredir. Bu hattın Söke Ovasının yaklaşık onda biri ediyor. Hattın maliyeti ise 1,5 milyon TL'yi bulacak' dedi.
Söke ilçesinin en öncelikli sorunlarından birisinin Söke Ovası'nın elektriği olduğunu ifade eden Oklay, ''Söke Ovası'nın da elektriğe kavuşmasıyla birlikte hayvancılık, damlama sulama yaygınlaşacak. Özellikle hayvancılık önemli. Bitkisel tarıma hayvancılığın da eklenmesi Söke'ye rahat bir nefes aldıracak. Söke Ovası elektrik hattının çekilmesiyle ışıl ışıl olacak'' diye konuştu.
Söke ilçesinin Yuvaca ve Karacahayıt köyleri muhtarlıklarınca içme suyu şebekesi elektriğinin güneş enerjisinden sağlamak amacıyla GEKA tarafından yapılan projenin yetersiz olduğunu kaydeden Oklay, ''Projeye GEKA yüzde 25 destek veriyordu. GEKA'nın desteği ile bu iki köyümüzde güneş enerjisi ile içme suyu enerjisini sağlamak mümkün değildi. Hem Karacahayıt hem de Yuvaca köy muhtarlıkları projeyi hayata geçiremezlerdi. Bu iki köye GEKA projesinde kullanılmak üzere 90 bin TL'lik kaynak çıkardık. Yani GEKA projelerine de destek oluyoruz'' dedi.
İl Genel Meclisi toplantısında Söke'deki okullara 75 bin TL'lik yakacak yardımı desteği sağladıklarını dile getiren Oklay, şunları bildirdi:
''2012 bütçesinden şehit ailelerine 800 bin TL yardım yapıyoruz. Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için 2 yılda toplam 880 bin TL kamulaştırma için kaynak aktardık. Söke OSB'de sinerji yakalanması için bu önemliydi. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Söke Şehir Stadyumu'nun yanındaki futbol sahasını sentetik çim haline getirdik. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yapılması için İl Özel İdaresi'nden 480 bin TL'lik bir kaynağı aktardık.''