Aydın İl Genel Meclisi üyesi İsmail Hakkı Eser, İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya uluslar arası sularda askeri bir operasyon yapmasını kınadı. Eser"e açıklaması sırasında SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İHH Aydın İl Temsilcisi Cemalettin Esgin ile sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti.
İsrail"in yardım taşıyan gemilere yönelik düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 16 kişinin öldüğü ve 30"u aşkın kişinin yaralandığı yönünde bilgiler olduğunu kaydeden İsmail Hakkı Eser, “İnsanlık dışı Gazze ambargosunu kırmak, Gazze"ye ve Filistin"e özgürlük amacından başka bir hedefi olmayan bu sivil hareketten rahatsız olmak insanlık suçudur.
İşgalci İsrail devletinin, uluslar arası hukuku hiçe sayarak yapmış olduğu bu mudahale kabul edilir değildir. Silahsız ve savunmasız sadece tıbbi ve gıda yardımı yüklü gemilere uluslar arası sularda saldırmak, Siyonistlerin ne kadar gözü dönmüş, alçak bir bebek katili olduklarının tekrar ispatının bir şeklidir” diye konuştu.
İsrail"in gerçekleştirdiği bu saldırının asla yanına kar kalmayacağını öne süren Eser, “Akıttığı mazlum Müslümanların kanında boğulacak, bir gün mutlaka uluslar arası hukukun önünde, yapmış olduğu zalimliklerinin hesabını verecektir. "İnsanım, Müslüman"ım diyen herkes Filistin"in ve Gazze"nin özgürlüğüne sahip çıkmalıdır. Filistin"in kurtuluşu insanlığın geleceğinin kurtuluşudur” şeklinde konuştu.
İSKENDERUN"DAKİ SALDIRI
PKK"lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askere de başsağlığı dileyen Eser, şunları söyledi: “Bu gün maalesef dün geceden itibaren iki üzücü haberle güne başladık.İskenderun"da PKK terör örgütünce silahlı kuvvetlerimize haince saldırı düzenlenmiş askerlerimiz şehit edilmiştir. Kanlı terör örgütünü esefle kınıyor, şehit aileleri başta olmak üzere bütün ülkemizin başı sağ olsun diyoruz”
GEMİDE BİR DE AYDINLI VAR
İHH gönüllüsü Muzaffer Arslan"ın Aydın"ı temsilen Mavi Marmara adlı gemide bulunduğunu hatırlatan İHH Aydın Şube Başkanı Cemalettin Esgin de, Arslan"ı en son gemiden gerçekleşen canlı yayında gördüklerini belirtti. Arslan"ın sağlık durumunun iyi olduğu yönünde bilgi aldıklarını kaydeden Esgin, uygulanan karartma nedeniyle diğer gemidekiler gibi Arslan"a da ulaşamadıklarını belirterek, İsrail"in yardım gemilerine saldırmasının büyük bir insanlık suçu olduğunu ve dünya milletlerinin bunun hesabını sorması gerektiğini iddia etti. Esgin; Türkiye"nin bir çok yerinde olduğu gibi Aydın"da çeşitli etkinliklerle İsrail"i protesto edeceklerini sözlerine ekledi. iha