Aydın Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi"nde düzenlenen törene Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, öğrencier ve öğretmenler katıldı. Okul bahçesindeki folklor gösterileriyle başlayan ödül töreni, daha sonra saygı duruşu ve İstilal Marşının okunmasıyla devam etti.
Törende konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, öğrencilerden bilinçli bir turizm elçileri olmasını isteyerek, turistlere en güzel davetiyenin güler yüz olduğun söyledi. Turizmin gelişmesi için geleceğe yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Aktakka, “Aydın"ın turizm verileri her geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 20"lere varan oranda artıyor. Bu verileri ileride daha da artırmak için siz öğrencilere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ülkemizden bir turisti memnun gönderebilirsek, bu binlerce dolara bedeldir. Çünkü memnun giden bir kişi, onlarca kişiyle tekrar ülkemize gelebilir. Tüm bunların yanı sıra elimizdeki mevcut değerlerimizi de çok iyi korumalıyız. Hiçbir turist sadece deniz ve güneş için ülkemize gelmiyor. Ülkemizde çok çeşitli turizm olanakları olduğu için bizi tercih ediyor. Tarih, kültür, doğa ve din turizm çeşitliliklerimizden başlıcalarıdır” dedi.
Törende konuşmaların ardından 33. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Nuri Aktakka ve Bilal Çenet"in elinden aldı.