Aydın"da 21-27 Nisan tarihleri arasından gerçekleştirilecek olan çocuk şenliğine bu yıl Rusya, Gürcistan, Slovakya, Makedonya ve İstanbul"dan Anadolu Ateşi Çocuk Grubu katılacak.
Tamamlanan hazırlıklarla ilgili bilgi veren Efeler İlköğretim Okulu Müdürü ve Tertip Komitesi Başkanı Şeref Sökmez, bu sene şenliklerin yedincisinin düzenlendiğini söyledi. Bu şenliğe başlarken öğrencilerinin değişik kültürleri tanıması ve dünya çocuklarıyla dostluklar kurulması amacını güttüklerini ifade eden Sökmez, ülkeler arası dostluk ve kültürel bağların güçlendirilmesinin bir diğer hedef olduğunu kaydetti. Şenliğin aralıksız olarak yapılmakta olmasının amaçlara ulaşıldığının bir göstergesi olduğunu belirten Şeref Sökmez, "Oluşturduğumuz dostluk köprüleri sayesinde şenliklerimizde bu yıl Rusya, Gürcistan, Slovakya ve Makedonya"dan gelecek konuk öğrencilerimiz bizimle birlikte olacak. Bu festivalin en önemli kısımlarından birisi konuklarımızın misafir edilmesidir. Bu konuda velilerimizin büyük desteğini görüyoruz. Gelen öğrencileri evlerine kabul eden veli ve öğrencilerimiz Türk konukseverliğini ve kültürümüzü en güzel şekilde yansıtacaklarını düşünüyorum. Öğrenciler dışında ilimize gelen eğitmen, müzisyen ve velileri de festival boyunca il merkezindeki çeşitli konuk evlerinde ağılanacaklardır” dedi.
7. Uluslararası Halk Dansları Çocuk Şenliği"nin şenlik yürüyüşü ile başlayacağını açıklayan Şeref Sökmez, yöresel kıyafetleriyle sokaklarda dolaşacak olan konuk ekiplerin alanlarda kendi müziklerini çalıp, şarkılar söyleyecekleri ve gösteriler yapacaklarını kaydetti. 23 Nisan gecesi Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda gösterilerin gerçekleşeceğinin altını çizen Sökmez, “Dünya genelinde uluslararası diyalogların temelinde kültür ilişkiler önemli bir yer tutmaktadır. Ulusların birbirlerini yakından tanıma arzusu çerçevesinde soruna bakıldığında kültürel değerlerin özellikle halk kültürünün ön plana çıktığı görülmektedir. Bizde Aydın"da Atatürk"ün gösterdiği yolda tüm dünya çocuklarını buluşturmaya devam ediyoruz. 7 yıldır Aydın"ı ve okulumuzu binlerce çocuğun kalbine yazdık ve gücümüz yettiği sürece buna devam edeceğiz” diye konuştu.