MHP-AK PARTİ GERGİNLİĞİ / WEB TV

POLİS İLE PARTİLİLER BİRBİRİNE GİRDİ / Foto Galeri

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'nda bulunan sınır bölüğü üs bölgesine teröristlerce geçtiğimiz 19 Haziran'da düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un cenaze töreninde MHP Aydın İl Başkanlığı'nca parti binasının İstasyon Meydanı'na bakan dış duvarına pankart asılmıştı.


Üzerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın resimlerinin bulunduğu, "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor" yazılı pankart, dün saat 23.30'da polis ekiplerince kaldırılmak istendi. Ancak buna karşı çıkan partililer ve polis arasında arbede yaşandı. Polisin yetersiz kalması üzerine olay yerine takviye kuvvet sevk edildi.


Yaklaşık 500 polis ve 1 panzer güvenliği sağladıktan sonra olay yerine itfaiye aracı çağrıldı. CHP'li Aydın Belediyesi aracı göndermeyince, bu defa da AK Partili Sultanhisar Belediyesi'ninden itfaiye aracı istendi.


"VALİ KAMU GÜCÜNÜ YANLI KULLANIYOR"


Yaşanan olaylar üzerine, parti il binasına gelen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Vali Hüseyin Avni Coş'un suç işlediğini ve kamu gücünü yanlı kullandığı belirtip, “Gecenin yarısında eşkıya gibi bir siyasi partinin camına çıkılmaz. Savcının, hakimin kararı olmadan bu uygulamalar yanlıştır. Pankartı indirmek için gelen belediye itfaiye aracının görev kağıdı bile yok. Gündüz nöbetçi savcıyı arıyorlar, nöbetçi savcı bunun bir suç olmadığını söylüyor. Vali'nin baskısı ile polis kabahatlar kanununa göre pankartı indirmeye çalışıyormuş” dedi.


Meydanda güvenlik şeridi oluşturan yaklaşık 500 polise, “O pankartı oradan indirmeyi kendisine ve yüreğine yakıştıran bir delikanlı varsa, çıkıp o pankartı indirsin” diyerek seslenen Uzunırmak, polisi kanunsuz kullananların kanun önünde hesap vereceklerini söyledi.


VALİ COŞ'UN "DEVLET DE SİLAH BIRAKMALIDIR" DEDİĞİ İDDİASI


Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirten Uzunırmak, Vali Hüseyin Avni Coş'un terör konulu bir toplantıda, “Devlet de silah bırakmalıdır” sözünü kullandığını iddia edip, “Devlet de silah bırakmalıdır" diyen Vali'den utanıyoruz. Vali'nin bu sözleri kullandığını da ispat edeceğim” dedi.


Uzun süren bekleyişin ardından AK Partili Sultanhisar Belediyesi'nin gönderdiği itfaiye aracı ile pankart indirildi. Pankartın indirilmesi sırasında, partililer, hükümet ve Başbakan aleyhine slogan attı. Partililer, bir süre sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


DHA