29 Ekim 2008 Çarşamba günü Aydın merkez Girne Mahallesi"nde yapımı devam eden ve Aydın"ın en büyük cami olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Camii inşaatında çalıştığı sırada dengesini kaybederek düşen inşaat işçisi Mustafa Ali Türk"ün kafasına inşaat demiri saplandı. Olay yerine çağırılan ambulans ile Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırılan talihsiz işçinin, başına saplanan demir gerçekleşen başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Buna rağmen genel durumu kötüye giden Türk, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Türk, yoğun bakımda sürdürdüğünü 1 günlük hayat mücadelesini bugün akşam saatlerinde kaybetti. Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine inşaat işçisinin durumu hakkında Aydın Organ Nakil Koordinatörlüğü'ne bilgi verildi. Şahsın ailesi ile görüşen Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan; Türk"İn eşi Fatma Emel Türk, oğulları Kadir ve Hasan Türk'ü organ bağışı yapmaları konusunda ikna etti.
Ege Bölge Organ Nakli Koordinasyon Merkezi"nde yürütülen çalışmalar sonrasında, bölgedeki acil ihtiyaç sahipleri belirlendi. Gece geç saatlerde ameliyata alınan Türk"ün kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde; bir böbreği, karaciğer ve iki korneası da 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi"nde organ bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ege Bölge Organ Nakli Koordinasyon Merkezi"nde tarafından teslim alınan diğer böbreğin ise Türkiye genelinde yapılacak araştırmaların ardından aciliyet arz eden bir hasta nakledileceği öğrenildi.
Hasta yakınlarının büyük bir anlayış gösterdiğini ve organ bağışlarının arttırması gerektiğini belirten Dr. Oğan, “''Hastamızın kalbi, acil kalp çağrısıyla kalp aranan, yaşaması saatlere bağlı olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir hastaya verilecek. Diğer organları da aciliyet durumuna göre belirlenen hastalara nakledilecek. Hiç kimse organ bağışlamaktan çekinmesin. Organ bağışlama, halk arasında 'Organlarını parayla sattı' gibi değişik şekillerde yorumlanıyor. Organlarını bağışlayanlar, bunlara aldırmadan rahatça her ortamda yaptıklarını açıkça söyleyerek örnek olsun. Bu hayırlı bir iş. Kendi çevremizde de organ bağışı ihtiyacı doğabilir" dedi.