Edinilen bilgiye göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, “Nintendo” isimli oyunu korsan olarak çoğaltıp, toptan olarak satışını yaptığı tespit edilen V.E. adlı şahsın aracı, işyeri ve ikametinde arama yapıldı. İşyerinde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı. Şahsın ikametinde yapılan aramada; İçerisinde 3 bin 848 adet oyun yüklü 1 adet laptop, içerisinde 7 bin 979 adet oyun yüklü harici hard disk, bin 750 adet kart oyucu, içlerinde hafıza kartı bulunan 168 adet R4 kart okuyucu, 13 adet nintendo oyun kaseti, bin 263 adet kartonet tanıtım kartı, 9 bin 120 adet etiket ve 194 adet yapışkan çıkartmalı etiket ele geçirildi.
Şahsın kullandığı araçta yapılan aramada ise 57 adet hafıza kartı kutusu, çok miktarda CD koymak için jelatin, çok miktarda ambalaj lastiği, 57 adet CD kart okuyucu elde edilsi.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapılan V.E., adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.