Aydın"da 3 gündür devam eden yağışlar, zaman zaman hayatı olumuz etkilemeye başladı. Yaklaşık 5 yıldır kuraklığın etkili olduğu ilde bu yıl yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde heyelan yaşanmaya başladı.
Kış mevsiminde gerçekleşen yağışlarla doyum noktasına ulaşan toprak, son yağışlarla birlikte kaymaya başladı. Dün akşam saatlerinde Köşk-Başçayır yolunda heyelan meydana geldi. Aynı zamanda Ödemiş bağlantısı da olan yol çok işlek olmasına rağmen heyelan anında herhangi bir üzücü olayın yaşanmaması teselli kaynağı oldu. Yolun bir kısmı iş makineleri ile hemen açılırken, yol tek şeritten kontrollü olarak açıldı.
Özellikle yamaç olan yerlerde son zamanlarda toprak kayması olaylarının sık sık yaşandığını ve ilgili birimlerce kapanan yolarlın hemen açıldığını belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Köşk-Başçayır yolu Uzundere Köyü"nün Hüseyinciler mahallesi yakınlarında toprak kayması yaşandı. Yol hemen trafiğe açıldı. Yağışların devam ettiği şu günlerde tüm sürücülerimizin daha dikkatli olmalarını öneriyoruz” dedi.