Köylerden gelen yardım çağrıları için kriz merkezi oluşturan Özel İdare ekipleri iş makineleriyle bir çok köyün yolunu ulaşımı açarken, onlarca aracın yollarda mahsur kaldığı görüldü.

Aydın’da dün sabah saatlerinde başlayan ve öğlene kadar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 12 yıl sonra kar yağan Aydın’ın yüksek kesimlerindeki köylerin büyük çoğunluğu kar nedeniyle yolları kapandı. Kar yağışı sonrası Vali Kerem Al ve İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur'un talimatıyla Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Özay Özhan başkanlığında oluşturulan kriz merkezi, iş makinelerini durumu kritik bulunan 13 merkeze yönlendirdi. Kar yağışının durmasının ardından köylerden gelen yardım çağrılarına iş makinelerini yönlendiren kriz merkezi Aydın’ın 490 köyünün bir çoğunun yollarında biriken karları temizledi.

Dağlık kesimlerde kalan ve kar yağışının daha etkili olduğu bölgelerde 120 köyün yolu ulaşıma kapanırken, kriz merkezi iş makinelerini bu köylere yönlendirdi. Akşam geç saatlere kadar çalışan iş makineleri bir çok köyün beyaz örtü esaretine çare olurken, her ihtimale karşılık kriz merkezinin çalışmalarına sürdüreceği bildirildi.

‘120 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI’
Kar yağışının en etkili olduğu Aydın Merkeze bağlı Yukarı Kayacık köy yolunun açma çalışmalarını yerinde inceleyen Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Özay Özhan, “Dün Aydın genelinde uzun zamandır olmayan bir kar yağışı vardı. Köy yollarımızın bir bölümü kar ile kaplıydı. Aydın’ın 490 köyü var. Bu köylerden dağ köyü olan 120 köyümüzün ulaşımında kar nedeniyle sıkıntı yaşandı. Tüm iş makinelerimiz arazide çalışıyor. Kar ile mücadelemiz devam ediyor. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalarımız 24 saat aralıksız sürdürüyoruz. Gece geç saatlere kadar çalışma yapıp bir çok köyün yolunu ulaşıma açtık. Bugün sabah saatlerinden itibaren tekrar çalışmalara başladık” dedi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI
Dün sabah saatlerinden itibaren kendilerine çok sayıda ihbar ulaştığını ve bu ihbarların tamamını değerlendirdiklerini ifade eden Özay Özhan, “Kuyucak, Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Karpuzlu, Köşk, Koçarlı ve Nazilli ilçelerinin dağ köylerinin ulaşımında aksaklıklar yaşanıyor. Şuan itibariyle tamamen kapanmış köy yolumuz bulunmuyor. Fakat temizleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Köy muhtarlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve jandarma ekiplerimiz sıkıntı yaşanan köylerimizi anında bize bildiriyorlar. Bizde iş makinelerimizi anında o bölgeye sevk edip sorunu çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın yolda kalmaması ve üzücü kazaların yaşanamaması için çalışmalarımızı aynı ciddiyetle sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERDEN ÖZEL İDAREYE TEŞEKKÜR
Yukarı Kayacık Köyü sakinlerinden Orhan Camız, 30 yıldır köylerine böyle etkili kar yağmadığını dile getirerek, “Köy yolumuz dün ulaşıma kapandı. Bir çok köylümüz dün sabah saatlerinde Aydın merkeze inmişti fakat yollardaki kar nedeniyle dönmediler. Bizde bunun üzerine Özel İdare’ye telefon açıp yardım istedik. İş makinelerinin çalışması sayesinde köyümüzün yolu ulaşıma açıldı. Bu zor günümüzde bize yardım eli uzatan Vali Kerem Al’a, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Katemur'a teşekkür ediyoruz” dedi.