Projenin tanıtım toplantısına ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ve proje danışmanı Metin Akyol katıldı.
Proje ile ilgili bilgiler veren Danışman Metin Akyol, Çocuk Üniversitesi’nin Ege Bölgesi’nde ilk kez Aydın’da kurulacağını söyledi. İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara’da projenin örnekleri olduğunu kaydeden Akyol, “Dünyada, Manchester, Yale, Stanford, Oxford gibi üniversitelerde örnekleri var. Bine yakın öğrenciye eğitim vereceğiz. 18 Haziran’da başlayacak olan proje 13 Temmuz’da sona erecek” dedi.

ÖĞRENME DAHA EĞLENCELİ OLACAK
ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ise, projenin tanıtımı ile ilgili teknik bilgiler verdi. Projenin Aydın açısından güzel bir başlangıç olduğunu ifade eden Sarpkaya şunları söyledi: “Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’da projemize destek veriyor. Öğrencilerin bilim ve sanatla birleşmelerini sağlamaya çalışacağız. Eleştirel ve sorgulayan bir bakış açısı kazandırarak, çocukların kendilerini bulmayı sağlamaya çalışacağız. Çocuklara, yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenmeyi anlatacağız. Öğrenmeyi simülasyon, deney, gözlem gibi yöntemlerle daha eğlenceli bir hale getireceğiz”

Projenin sonunda çocukların erken yaşta bilim dünyası ile tanışmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Sarpkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Projeye katılan çocuklar böylece kendilerine daha gerçekçi hedefler koyacak. Proje ile çocukların yaratıcılığını ve merak duygularını kamçılamaya çalışacağız. Çocukların, evrensel kültüre pencere açmalarını sağlayacağız.Kültürel, sanatsal ve bilimsel anlamda çocukların gelişime katkı sunmayı amaçlıyoruz”

Prof. Dr. Sarpkaya, proje kapsamında hiçbir öğrenciden ücret alınmayacağını açıkladı.
 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png