Basın mensupları ile platform üyelerinin Menderes Park"ta bir araya geldiği toplantıda, AYDEST üyeleri referandumda evet demelerinin sebeplerini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamadan önce konuşan Aydın Aydınlar Ocağı Derneği Başkanı Şevket Kaya, “Türkiye"nin her türlü pozitif gelişimine katkı için bir araya geldik. Şu anda platforma kayıtlı 33 derneğimiz var, katılımın daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.
Toplantıda ortak basın açıklamasını okuyan AY-DEST Platform Sözcüsü ve Memur-Sen Başkanı Süleyman Alkoç da, “Ülkemizin ve insanlarımızın yaşadığı sorunların temel nedeni demokrasi üzerindeki vesayettir. Bu ülkede her üç yılda bir seçim yapılmakta fakat seçtiğimiz insanların icraatta bulunmaları değişik şekillerde bürokratik yol ve yöntemlerle engellenmekte ve milletin meclisi vesayet altında tutulmaktadır” diye konuştu.
Alkoç, “Milleti bir şey bilmez, bir şeyden anlamaz zannedenler yanıldıklarını ve aziz milletimizin olup bitenleri en iyi şekilde incelediğini, analiz ettiğini yakın gelecekte bir kez daha göreceklerdir” diyerek referandumda evet diyecek olmalarını sebeplerini açıkladı. Alkoç evet demelerinin sebepleri olarak şunları belirtti: “Hak ve özgürlüklerin genişletileceği için, Kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkının verileceği için, Ülke menfaatlerine ters davranıp, yanlış yapanların hesap vereceği için, Yüksek askeri şura kararlarının yargıya açılacağı için, Yaşlılara, çocuklara, dul ve yetimlere, şehit ailelerine, gazilere ve yakınlarına her alanda haklar verileceği için, Kişisel olarak insan hakları konusunda anayasa mahkemesine başvuru hakkının sağlanacağı için, Her on yılda bir darbe yapıp, ikide bir millet iradesine muhtıra verip ülkenin geleceğini karartanlardan hesap sorulması için, Avrupa standartlarında yargı, yargılanma ve yargıda reform için ve Üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğü için "Evet" diyeceğiz” şeklinde konuştu. iha