Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Futbol dünyasında geçtiğimiz gün tam anlamıyla devrim yaşandı. Avrupa'nın önde gelen 12 futbol kulübü, AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham bir araya gelerek Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı.

Bu açıklama sonrasında UEFA'dan tepki gecikmedi. UEFA bu oluşumun içerisinde yer alan takımların, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası müsabakalarından men edileceğini açıkladı. Ayrıca bu organizasyonda top koşturan oyuncuların da milli müsabakalara alınmayacağını duyurdu.

Çeşitli ülke federasyonlarından ve kulüpler birliğinden konu ile ilgili kınama mesajları yaparken, Avrupa Süper Ligi Başkanı Real Madrid Başkanı Florentino Perez seçildi.

Yeni sezon öncesinde Avrupa Süper Ligi'ne 3 kurucu kulübün daha katılacağı açıklandı. Türkiye'deki Kulüpler Birliği ise yeni kurulan lig için kınama mesajı yayınladı.

Avrupa Süper Ligi'nin kurulması sonrasında sosyal medya da birbirine girdi. Kimisi bunun yeni düzen olduğunu belirtirken, kimisi ise klasik düzenin devam etmesinden yana.

Haklı olunan nokta ise bu takımların yer almadığı Şampiyonlar Ligi'ni kimsenin izlemeyecek olması. Dolayısıyla UEFA'nın bu konu ile ilgili nasıl bir adım atacağı şimdilik merak konusu.

Bu arada merak edenler için belirtelim. Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlar kendi ulusal liglerinde mücadele etmeye de devam edecekler. Avrupa Süper Ligi takvimi de buna göre oluşturulacak.