Nazilli Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik Lise ve
Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri dördüncü kez çıktıkları Avrupa eğitim programını tamamlayarak ilçeye döndü.
7 kişilik ekiple proje ortakları Avusturya"da 2 hafta süreyle ortak çalışma yürüten Nazillili öğrenciler, dönüşte bilgilerini arkadaşlarıyla paylaştı. 1. grup olarak Avusturya, Almanya ve Çek Cumhuriyetinde çeşitli çalışmalara katılan ekip üyeleri, proje gereği bu üç ülkede 2 hafta boyunca güneş enerjisi sistemlerini incelediklerini, hem teknik anlamda bilgi aldıklarını hem de fabrikaları gezerek üretim aşamasında tesisleri gördüklerini ifade etti.
Proje hakkında gezi dönüşü bir açıklamada bulunan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bilgi “Güneş enerjisinden yararlanılarak sıcak su üreten enerji sistemlerindeki yeniliklerin incelenmesi projesi kapsamında proje ortaklarımızdan olan Avusturya"da bilgi alış verişinde bulunduk. Okulumuz Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinin hazırlayıp ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Güneş Enerjisinden Yararlanılarak Sıcak Su Üreten enerji sistemlerindeki Yeniliklerin İncelenmesi" projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz Avusturya"da proje uygulaması yaptık” dedi.
Okullarının bu güne kadar 4 adet kabul edilen AB projelerini uyguladığını hatırlatan Özcan, “Bu dört proje sayesinde 28 katılımcımız Avrupa Birliği ülkeleri olan İngiltere, İspanya, İtalya, Avusturya ve Hollanda olmak üzere altı ülkeye gitme fırsatını yakalamıştır. Amacımız Avrupa Birliği Ülkelerinde teknolojiyi ve eğitim sistemindeki yenilikleri Nazilli"ye getirmektir. Okulumuz bu sene de Ulusal Ajansa iki proje sunmuştur. İsteğimiz bu projelerin kabul edilmesi ve ilçemizdeki eğitim çıtasını yükseltmektir” diye konuştu.