Avengers: Endgame'in gösterime sunulmasından bugüne filmde yer alan birçok ayrıntı akılları karıştırdı. Bu akıl karıştırıcı detaylardan biri de Loki'ye ne olduğuydu. Tom Hiddleston'ın hayat verdiği Thor'un üvey kardeşi rolündeki Loki'ye ne olduğunu filmin yönetmenleri Russo Kardeşler açıkladı.

Avengers: Endgame'den sonra Loki'ye ne oldu?

Marvel Sinematik Evreni'nde yeni bir dönem başlatan Avengers: Endgame filminde bilindiği üzere zamanda yolculuk yapılıp, alternatif zaman dilimlerine gidilerek Sonsuzluk Taşları alınmaya çalışılmıştı. Sonsuzluk Taşları'nın tam olarak hangi dönemde nerede olduğunu bilen kahramanlarımızın ilk Avengers filmi dönemine gidip Loki'yi ziyaret etmesi gerekmişti.

Loki Shield tarafından tutuklanırken taşlardan biri de Shield'ın elinde bulunuyordu. Ancak Tony Stark, Hulk'ın davranışları yüzünden taşı kaybetmişti. Bunun ardından taş Loki'nin eline geçti ve kahramanımız ortadan kayboldu. Bunun üzerine onu bir daha göremedik. Disney+'ta yayınlanacağını bildiğimiz Loki dizisinde alternatif Loki'nin yer alacağını biliyorduk.

Kevin Feige de bu dizinin filmlere etki edeceğini dile getirmişti. Ancak alternatif bir zaman diliminde yer alan Loki'nin nasıl asıl zamana etki edebileceği sorusu akılları karıştırmıştı. Şimdi ise Joe Russo bu konu hakkında açıklama yaptı. Russo şu sözleri ifade etti: "Loki Zaman Taşı ile ışınlandığında kendi zaman çizgisini oluşturabilirdi. Çok karmaşık bir hal alıyor, ama Kaptan'ın Loki'yi bulmasından önce zaman çizgisini düzeltmesi imkansız olurdu.

Loki'nin Uzay Taşı'nı almak gibi çarpıcı bir şey yaptığı dakikada, kendi gerçekliğini yaratmış oldu." Anthony Russo ise şu sözleri ekledi: "Bu multi-evren ve farklı kolları olan gerçeklik fikriyle uğraşıyoruz. Yani birden fazla gerçeklik var." Ayrıca Captain America'nın kendi zaman çizgisine dönmesinin, kalkanını teslim etmesi için açısından önemli olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde de Captain America ve Peggy Carter ile ilgili teorilere yanıt veren ikili, hayranların akıllarındaki sorularını mümkün olduğunda yanıtlamaya çalıştığı bilinenler arasında yer alıyor. Bilindiği üzere bu evrende yer almaya devam edecek olan kahramanlarla ilgili diziler çekilecek.

Bu diziler arasında Loki'nin yanı sıra Wanda, Vision ve Hawkeye yer alacak. Avengers: Endgame ise üçüncü haftasında gösterimlerini sürdürüyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU