Audi görücüye çıkardığı elektrikli scooter modeli E-Tron Scooter ile ilerleyen yıllarda sadece otomobil üretmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Elektrikli otomobillerle ilgili olarak çalışmalarını hızlandıran ve bu alanda yeni modellerini tanıtan Alman otomobil üreticisi Audi otomobil yerine bu sefer elektrikli bir scooter modeli ile karşımıza çıktı. Şehir içerisinde rahatlıkla kullanılabilecek olan scooter modeli ile Audi ilerleyen yıllarda otomobillerden farklı olarak başka ürünler de üretebileceğinin sinyallerini verdi. Yakın zamanda tanıtımını gerçekleştirdiği E-tron 55 Quattro elektrikli SUV modeli ile elektrikli araçlar konusunda iddialı olduğunu gösteren Audi, bu iddiasını farklı ürünlerde de göstermekte kararlı gibi görünüyor.



Audi tarafından tanıtımı gerçekleştirilen ve E-Tron Scooter olarak isimlendirilen elektrikli scooter modeli tamamen dolu batarya ile 20 kilometre yol kat edebiliyor ve maksimum 20 km/s hıza ulaşabiliyor. 4 tekerleği bulunan ve tek elle kullanıma imkan sağlayan elektrikli scooter modeli 12 kg ağırlığa sahip. Güvenlik konusunu oldukça önemseyen Audi, E-Tron Scooter isimli elektrikli scooter modelinde  hidrolik ayak freni desteğini kullanıcılara sunuyor.

Katlanabilir bir tasarıma sahip olan ve 2020 yılında satışa sunulacağı açıklanan Audi’nin elektrikli scooter modeli E-Tron Scooter Almanya’da 2000 euro gibi oldukça pahalı bir etiket fiyatına sahip olacak.