CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Turistik Park'ta düzenlediği basın toplantısında Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un derhal görevden alınması gerektiğini ileri sürdü. Valinin 5 sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle valilik makamında yaptığı görüşmede "Bizde herkesin dosyası var" ifadesini kullandığını ileri süren Atay, "5 sivil toplum kuruluşu temsilcisi valiyi makamında ziyarete gidiyor. Önce üstleri aranıyor. Makama girerlerken cep telefonlarına izin verilmiyor. İçeride söylenenlere bakınca cep
telefonlarının neden alınmadığı anlaşılıyor. Vali yaptığı konuşmada herkesin dosyası olduğunu söylüyor. Bu insan haklarına aykırı. Hukuka aykırı. Demokrasiye aykırı. Böyle bir şeyin yapılması suç. Valinin derhal görevden alınması lazım. Ben inanıyorum ki, İçişleri Bakanı da Başbakan da gereğini yapacaklardır" dedi.
MHP'nin pankartının indirilmesi olayında valinin gösterdiği telaş ve davranışın devlet hayatında bir benzerinin görülmediğini iddia eden Fatih Atay, valinin AK Parti İl Başkanı gibi davrandığını ileri sürdü.

BİZ BAŞKANIMIZI KORURUZ
Başbakanın açılış törenini AK Parti mitingine benzeten CHP'li Atay, 17 Ağustos'ta Aydın'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting yapacağını açıkladı. Aydın'da ortamın gittikçe gerginleştiğini iddia eden Atay, bunda da valinin rolünün büyük olduğunu iddia ederek, "Bu ortamda bir CHP'linin kılına dahi zarar gelirse bunun hesabını sorarız" diye konuştu.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun resmi korumalarının geri çekilmesi ile ilgili olarak da Atay, şunları söyledi: "Kimse merak etmesin. Biz başkanımızı koruruz. Ancak burada yaşananlar devlet adabına uymuyor. Biz ne valiler ne bakanlar ne başbakanlar gördük. Kimse merak etmesin. CHP iktidarında bunların hesabı sorulacaktır."

VALİ COŞ YALANLADI
Fatih Atay'ın iddialarını yalanlayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Fatih Atay'ı iftira atmayı bırakıp Aydın'a hizmet etmeye davet etti. CHP'nin düştüğü durumdan kurtulmak ve kamuoyu gözünde kendilerini aklamak için kendisinin açığını aradığını ifade eden Vali Coş, şöyle konuştu: "Maalesef benim açığımı bulamayanlar alakasız laflarla tahrik edip kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Biz darbecilerle, fişlemeyle mücadele etmiş insanız. Bu tür iftiralar, çamurlar bize yapışmaz. Hukuka yürekten inanan,
sözde inanmayan biri olarak yasa dışı hiçbir faaliyetim olmaz. Devletin arşivlerinde mutlaka bilgiler belgeler vardır. Fakat bizi fişlemeyle suçlayanlar sütten çıkmış ak kaşık değil. Biz de her ne ararlarsa kendilerinin geçmişinde arasınlar. Kendi geçmişlerinde vardır."
Fatih Atay'ın iddiası olan 'Bizde herkesin dosyası var' sözleri hatırlatılan Vali Hüseyin Avni Coş, sözlerine şöyle devam etti: "Biz havada bulut emmişiz, Sayın Atay kendisini 'ördek' diye hitap ediyoruz sanmış. Kimse hakkında fişleme yapmadık. Elbette arşivlerde insanlarımızın bilgileri var. Bunu hiç kimse inkar etmez. Fakat suçlamaları yapanların amaçları düştükleri durum nedeniyle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Bu iddiaları gündeme getirenler kayıkçı kavgalarını, komplo teorilerini bir kenara bıraksın. 'Aydın için ne yapabiliriz, ilimize nasıl hizmet edebiliriz' bunun telaşına düşsünler. Bizim bu gibi konulara ayıracak mesaimiz yok."
CHP Milletvekili Fatih Atay'ı fişleme iddiasını ispat etmeye davet eden Vali Coş, şunları söyledi: "Fatih Atay fişlemeyi tespit edemezse kendisi zor durumda kalacak. Kamuoyuna mahcup olacak. Keşke bu iddiaları basınla paylaşmadan arayıp bize sorsaydı. Bizde gerekli cevabı kendisine verseydik. Ayıca makama giriş de hiç kimse aranmıyor. Bunu basın mensupları da dahil buraya girip çıkan herkes biliyor. Kuru iftiralarla bir yere varılmaz." iha