Uygulamayla ilgili konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Bu uygulamada ilçemiz Eskiköy"de bilinen adıyla Hisar Mahallesinde uygulanıyor. Bende bir birey olarak destek veriyorum. İlçemizde ekmek alamayan vatandaşlar var ve bu uygulamanın yaygınlaştırılması için tüm vatandaşlarımızdan destek beliyoruz” dedi.
Didim Hisar Mahallesinde İsmail Kırlı tarafından işletilen ekmek fırınında 3yıldan bu yana uygulanan “Askıda Ekmek” kampanyasına Didim Belediyesi"nde destek verdi. Uygulamayla ilgili olarak ilçedeki basın mensuplarıyla birlikte fırına giden ve mahalle sakinlerine de uygulamayı anlatan Belediye Başkanı Mümin Kamacı uygulamanın vatandaşlar tarafından da destek verilmesini istedi. Başkan Kamacı kendisininde bir birey olarak ekmek aldığında bir ekmeği de askıda ekmek uygulaması için aldığını söylerken “İlçemizde ekmek alamayacak maddi durumu iyi olmayan aileler var.Bu uygulamanın İlçemizde yaygınlaşması için biz belediye olarak Zabıta Müdürlüğümüze talimat verip, uygulamanın sadece bu fırında değil diğer fırınlarda da yapılması için çalışma başlatacağız. Bununla ilgili fırınların kapılarını afişler asacağız. Vatandaşlarımızda duyarlılık gösterirse bu uygulama ileri de bakkal ve marketlerde de hayata geçebilir” dedi.
İhtiyacı olanVatandaşlarında uygulamayı suistimal etmeyeceğine inandığını belirten Başkan Kamacı “Herkes bir ekmek alırken, bir ekmekte Askıda Ekmek için ücret öderse bir yardıma muhtaç vatandaşlara da destek çıkabilirler. Didimlilerden duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu. iha