Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, bu yıl program dahilinde şu an itibariyle değişik ilçelere bağlı 11 köyün asfalt sorununun çözüldüğünü ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı bu ayların asfaltlama için en uygun zaman olduğunu belirten yetkililer sıcaklarla birlikte çalışmalarında devam edeceğini belirttiler. Çalışmaların, belli bir plan ve program çerçevesinde yürütüldüğü ifade edilirken 2010 yılı, asfalt kaplama programı çerçevesinde son olarak Nazilli"ye bağlı Bağcıllı Köy yolu asfaltlandı. Artık yazın tozdan kışın da çamurdan kurtulduklarını ve güvenli bir yola sahip olduklarını belirten Bağcılı Köyü Muhtarı HüseyiN Şahan, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek “Köyümüzün yanı sıra 8 mahallemiz var. Bunun yanında aynı güzergahta birçok köy yolumuz da var. İzmir Ödemiş ilçesine de aynı güzrgahtan bağlantı var. Bu nedenle bu yol büyük önem arzediyordu. Başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Genel Meclisi üyelerimize ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
489 köyü bulunan Aydın"da asfaltısz köy yolu bağlı mahalle bırakmamayı hedeflediklerini kaydeden Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, “Kurumumuzun diğer birimleri gibi, Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı asfalt ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiplerimiz, sıcak havaların her saatini değerlendirerek, köye ve köylüye hizmete dönüştürmektedir, Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Özel İdarenin hizmet alanında yer alan, köy yolu asfalt çalışmaları köylü vatandaşlarımızın, yaşam kalitesini yükseltmek ve ulaşımlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla yapılmaktadır” dedi.
Çalışmalar kapsamında Aydın Merkez Gödrenli, Kuşadası Yaylaköy, Bozdoğan Güney ve Yenice, Kuyucak Yaylalı ve Beşeylül, Nazilli Kuşçular ve Bağcılı, Karacasu Yeniköy, Aşağıgörle ve Karabağ köy yollarının asfaltlandığı belirtildi. iha