Kullanıcıları için sattığı cihazlar kadar sonrasında sunduğu güncellemelerle de takdir toplayan Xiaomi, geçtiğimiz gün akıllı bileklik modelleri için yeni bir güncelleme yayınladı. Mi Band 3 ve Mi Band 4 için yayınlanan güncelleme ile artık bilgisayarınızın şifresini, akıllı bilekliğiniz ile açmanız mümkün olacak.

Bilindiği üzere Apple bu özelliği çok önceden Apple Watch için kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar Apple Watch vasıtasıyla MacOS kurulu bilgisayarları şifresiz bir şekilde açabiliyorlardı. Bunun için gerekli olan tek şey Apple Watch’ın MacOS kurulu bilgisayara belli bir mesafede olmasıydı.

Şimdi aynı durum Mi Band 3 ve Mi Band 4 için de geçerli olacak. Kullanıcılar Mi Band 3 ya da Mi Band 4’ü kullanarak Windows 10 yüklü olan dizüstü bilgisayarlarını şifre girmeden açabilecekler.

Bahse konu güncelleme şimdilik yalnızca Hindistan’da kullanıma sunuldu. Eğer kullanıcılardan gelen dönüşler olumlu olursa, güncellemenin global olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Hem Xiaomi Mi Band 3, hem de Mi Band 4 hali hazırda ülkemizde de uygun fiyatlardan satılmakta. Zaten Türkiye’de Xiaomi Mi Band bileklik kullananların sayısının hayli fazla olduğunu söylemek sanırım çok da yanlış olmayacaktır.