AYDINPOST ÖZEL - Son günlerdeki tutum ve davranışlarından dolayı CHPliler'in tepkisini alan Vali Coş, Aydın Milletvekili Fatih Atay tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu.

Kendisini Vali olarak kabul etmediklerini belirten Fatih Atay, "Adeta bir Vali değil, bir siyasi partinin il başkanı gibi davranmaktadır. Artık kendisini bir Vali olarak değil il başkanı olarak görmek istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklama sırasında Fatih Atay'ın yanında CHP'li Belediye Başkanları, İl Başkanı Tunç Aytur ve çok sayıda partili yer aldı..

FATİH ATAY NELER SÖYLEDİ?

Vali Coş'u, hükümetin valisi gibi hareket etmekle suçlayan Atay, şöyle konuştu: "CHP'nin 2009 İl Genel Meclisi seçimlerinde AK Parti'yi geçen 7 ilden biri Aydın. Bu kişi Aydın ilimize, CHP'li Belediyeleri ve İl Genel Meclisi'nin çalışmalarını engellemek için gelmiştir. Kırklareli'de görev yaptığı sürece hangi konularla manşet olduğu tüm kamuoyunca çok iyi bilinmektedir. Her ay Belediye Başkanlarımıza müfettişler gönderilmesini sağlamış, Belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmiştir. Müfettiş
gönderdiği yetmediği gibi İldeki daire müdürlerini görevlendirerek İlçelerde ölçümler yaptırmıştır. Hakkında birçok dava açılmış, birçoğundan beraat etmesine karşın hukuki süreç devam ettiği halde, masumiyet karinesi göz ardı edilerek Didim Belediye Başkanımızı görevden almak için her türlü çabayı göstermiştir" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI BASKI ALTINDA TUTMAYA ÇALIŞIYOR

Vali Hüseyin Avni Coş'un CHP'li tüm belediye başkanlarını baskı altına almaya çalıştığını iddia eden Fatih Atay, şöyle konuştu: "Kuşadası belediyemize müfettişlerin gönderilmesini sağlayarak, tüm Belediye başkanlarımızı baskı altında tutmaya çalışmaktadır. Aydın Belediyesi'nin aş evini kapatmaya yeltenmiş, Daire Müdürlerini teftişe göndermiş, bu da yetmemiş belediye araçlarına ceza yazdırmış ve işçilerin iki saat çalışmalarını engellemiştir. Bozdoğan Belediyesi'nin yıllardır işletilen suyunu
mühürlemiştir."
Müfettişlerin Aydın ilinde bir CHP'li belediyeden çıkıp diğer CHP'li belediyeye girdiğini anlatan Atay, sözlerine şöyle devam etti: "İl Genel Meclisi'nin önerdiği köy yardımlarını sekiz aydır onaylamamıştır. İl Genel Meclisi'nin önerdiği yardım programını bir tarafa iterek, AKP'nin çok oy aldığı köyleri kapsayan yardım programını onaylamıştır."

SİYASETE GİRSİN

Vali Hüseyin Avni Coş'un yaptığı icraatlarla AK Parti Valisi olduğunu gösterdiğini ileri süren Fatih Atay, şunları söyledi: "Sayın Hüseyin Avni Coş'un kendisini siyasete davet ediyoruz. Devletin imkanlarıyla siyaset yapacağına, bizler gibi halkın karşısına çıkıp halkın desteğini talep etmelidir. Siyasi tarihe Başbakan'ı aklayan müfettiş olarak geçen kişiye AK Parti Genel Başkanı'nın bir İl Başkanlığı'nı çok görmeyeceği kanısındayız. Aydın'da görev yapan valiler içinde toplumun bu kadar nefret ettiği
başka bir vali olmamıştır. Kendisi artık Aydın'da valilik yapamaz, yapmamalıdır. Şu andan itibaren biz kendisini Aydın Valisi olarak tanımadığımızı, hiçbir açılışımıza, temel atmamıza ve etkinliklerimize katılmasını istemediğimizi kamuoyuna bildiririz."

AYDIN ÜLKE GÜNDEMİNDE

Aydın'ın Türkiye'nin güzide illerinden biri olduğunu savunan Başkan Çerçioğlu da, "6-7 haftadır Aydın olarak krizlerle ülke gündemine oturuyoruz. Krizi çıkaran taraf biz değiliz. Devletin tüm gücüyle üstümüze gelinmekte. Tarım İl Müdürlüğü, SGK, Emniyet bize baskı yapmakta. Geçen günlerde yaşadığımız belediye araçlarında ceza kesilmesi olayında, belediye araçlarının iki saat boyunca bekletilmesiyle 5 bin TL zarara uğradık. Aydın halkının vergileri çöpe atıldı" şeklinde konuştu.
Korumalarının görevden alınması konusuna da değinen ve bu olaydan sonra çok sayıda Aydınlı vatandaştan telefon aldıklarını belirten Çerçioğlu; şunları söyledi: "Korumalarımın görevden alınması önemli değil. Aydın'dan ve Aydınlı'dan korkmam. Sokağa çıkıp başım dik her zaman yürürüm. Belediye olarak sokağa da atılsak gerekirse sokakta çalışırız."

Fotoğraflar: Aydınpost