Koronavirüs salgını akıllı telefon pazarındaki tüm dengeleri de değiştirmiş durumda. Samsung uzun yıllardan beri koruduğu en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan şirket unvanını koronavirüs yüzünden kaybetti.

Salgının Samsung’un lider olduğu pazarları alt üst etmesi, Huawei’nin satışlarını arttırarak en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket olmasını sağladı.

Çin’de hayatın normale dönmesiyle birlikte akıllı telefon satışları da artmıştı. ABD’nin Huawei’yi hedef tahtasına oturtmasından ötürü Çinli vatandaşlar Huawei’ye sahip çıktı.

İç pazardaki satışlarını arttıran Huawei tarihinde ilk defa bir çeyrek sonunda en çok telefon satan şirket unvanını ele geçirmeyi başardı.



Elbette önemli olan Huawei’nin bu liderliği yıl geneline yayması. Lakin bu pek de mümkün görünmüyor. Zira önümüzdeki aylarda Samsung satışlarını bir şekilde toparlayacaktır. Muhtemelen Huawei’nin satışları da biraz düşecektir. Çünkü Huawei modellerinde Google Play servislerinin bulunmaması özellikle Çinli üreticinin Avrupa pazarındaki payının önemli ölçüde azalmasına neden oldu.

Sonuç olarak 2020’nin ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarında bir ilk yaşanmış oldu. Önümüzdeki dönemde bu durum devam eder mi etmez mi bunu zaman gösterecek. Lakin bizim görüşümüz az önce de belirttiğimiz üzere Samsung’un 2020’yi yine zirvede kapatacağı yönünde.