Tüm araçların virüsü karşı dezenfekte edildiği çalışmaların düzenli olarak tekrarlanması kararlaştırıldı.

S.S.133 Nolu Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Kemer-Ayko Son Durağı"nda gerçeklen dezenfekte işlemi sırasında S.S.133 Nolu Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Yalçın"da hazır bulundu. Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip tarafından gerçekleştirilen dezenfekte işlemi sırasında ilk etapta il merkezinde kullanılan 160 toplu taşıma aracından gece nöbeti olmayan 80"i ilaçlandı. Özel kıyafetli ekipler tarafından yapılan çalışma kapsamında toplu taşıma araçlarının her köşesi tek tek dezenfekte edilirken, geriye kalan 80 aracında bugün ilaçlanacağı belirtildi.

Toplu taşıma araçlarındaki dezenfekte işlemi hakkında bilgi veren S.S.133 Nolu Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Yalçın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye"de de can kaybına yol açmağa başlayan domuz gribi salgınına karşı gerekli önlemlerin alınmasının çok ciddi bir zorunluluk haline geldiğini söyledi. Yalçın, “Bu salgının en az zararla ve can kaybına yol açmadan geçiştirilebilmesi için kişisel tedbirlerin yanı sıra toplumsal yoğunlukların yaşandığı yerlerde de gerekli sağlık tedbirlerinin alınması gerektiği yetkililerce bildirilmektedir. Bu çerçevede toplu taşıma faaliyetini sürdüren toplam 160 aracımızda gerekli dezenfekte çalışmaları Aydın Belediye Başkanımızın katkılarıyla başlatılmıştır. İlk etapta 80 aracın dezenfekte edilmesi sağlanmış, geri kalan 80 araç ise yarın dezenfekte edilecektir” dedi.

Aydın"da toplu taşımayı sağlayan minibüsçüler olarak halk sağlığına büyük önem verdiklerini kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Şehiriçi toplu taşıma araçlarımızın dezenfekte edilmesiyle sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yolcularımızın seyahat etmelerini sağlanmış oldu. Bu konuda Aydın şehiriçi yolcu taşımacılığı faaliyetimiz sırasında yolcularımızın sağlığının korunması ve güvenliği en önem verdiğimiz konudur. Nadiren de olsa yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi ve önleyici sağlık tedbirlerinin alınması konusunda çalışmalarımız devam edecektir”

Dezenfekte işleminde kullanılan ilaçların açık alanlarda 1 hafta – 10 gün etkisinin devam ettiğine işaret eden Okan Yalçın, kapalı alanlarda bu sürenin biraz daha uzayabildiğinin altını çizdi. Yalçın, bu nedenle ileriki dönemlerde de toplu taşıma araçlarına yönelik dezenfekte çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi./iha