Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Teknolojiye yön veren isim olan Apple, bu zamana kadar yaptığı her ürün ile rakiplerine ilham kaynağı olmayı başardı. Boynuz kulağı geçermiş misali rakiplerinin hamleleri sonrası geri plana düşmeye başlayan Apple, yeni özelliği ile arayı kapatacağı gibi bir de öne geçecek. Sağlık konusundaki atılımları ile bilinen Cupertinolu firma, Apple Watch Series 7 modeli ile adeta devrim yapacak.

Bildiğiniz gibi Apple Watch Series 6 ile birlikte kandaki oksijen miktarını ölçme ve EKG çekme gibi özellikler gelmişti. Şimdi ise Apple kan şekerini ölçmek için çalışmalarına başladı. Şeker hastalarının yakından bildiği kan şekeri ölçme işlemi, parmaktan alınan kanın cihaza yerleştirerek analiz edilmesi ile gerçekleşiyor.

Bu işlemin yine çubuk yardımı ile Apple Watch Series 7 üzerinden yapılması bekleniyor. Bir diğer alternatif yol olarak ise Apple'ın iğneye ve kana ihtiyaç duymadan direkt olarak kandaki şeker seviyesini saat üzerinden sensör ile okuyarak şekeri ölçmesi gösteriliyor. İşte Apple tam da bunu yapabilirse hem teknoloji hem de sağlık sektöründe büyük bir devrim yaşanır.



Apple Watch fiyatları maalesef ki bundan 2-3 yıl önceki iPhone fiyatlarını geçmeye başladı. Apple nezdinde konuşmak gerekirse; akıllı saatlerin lüks saatler gibi pahalı olması biraz anlamsız ve can sıkıcı. Apple Türkiye'nin ne yapıp ne edip, Apple Watch fiyatlarını 3.000 TL bandına geri çekmesi gerekiyor. 4.000 TL'ye satılan Series 6 yerine insanlar üst segment Android telefon satın alabiliyor.