Hali hazırda akıllı telefon pazarında en çok kar marjına sahip şirket olan Apple, gelirlerinin düşmesinden korkuyor. Bilindiği üzere daha önce yayınlanan mali raporlarda Apple’ın akıllı telefon sektöründeki tüm karın yüzde 70’lik bir kısmını tek başına kasasına koyduğunu görmüştük. Bu durumun temel sebebi ise Cupertino merkezli şirketin ürettiği iPhone modellerini maliyetinin 2 hatta 3 katına satıyor olması.

Fakat buna rağmen Apple önümüzdeki günlerde gelirlerinin azalacağını düşünüyor. Zira yatırımcılar için yayınlanan mektupta direkt olarak bu ifadeye yer verilmiş.

Apple yetkililerini bu şekilde düşünmeye iten şey ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere korona virüsü.

Koronavirüs salgını yüzünden Çin’de hayat durma noktasına geldi. Apple’ın üretim yaptığı Foxconn fabrikaları hali hazırda çalışıyor olsa bile üretim kapasitesi önemli oranda azalmış durumda.



Aynı zamanda Apple’ın Çin’de faaliyet gösteren mağazaları sadece belli saatlerde açılıyor ve belli sayıda müşteriyi kabul edebiliyor.

Hal böyle olunca Cupertino merkezli şirket de önümüzdeki çeyrek için kar beklentisini önemli oranda azaltmış durumda.

Elbette bu durumun yansıması nasıl olur şimdilik kesinleşmiş değil. Fakat bir şekilde Apple’ın gelirlerinin düşeceği kesin diyebiliriz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Apple bu durumun geçici olacağını belirtiyor. Fakat “geçici” ifadesi için net bir süre belirtilmiş değil.