Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi’nin Apple taklidi yapmasına alışkınız ancak bunun tersi daha önce hiç gündeme gelmemişti. Ancak yaşanan tuhaf şeylere bir yenisi daha eklendi ve belki inanmayacaksınız ama Apple Xiaomi’nin bir tasarımını kopyaladı. ABD merkezli teknoloji devi şu ana kadar sunduğu orijinal fikirleri ile popülerlik kazandı ve Android cephesindeki rakipleri onu genel olarak taklit etti. Ancak bu sefer tam tersi bir durum söz konusu.

Apple Xiaomi’yi taklit etti! Dünya tersine mi döndü?

Apple 13 Ekim günü, 18 Ekim 2021 tarihinde olması planlanan etkinliği için bir poster yayınladı. 20.00’da düzenlenecek olan lansmanda MacBook Pro modelinin tanıtılması beklenirken, hali hazırda konuşulan şey bu üründen ziyade Apple’ın kullandığı poster oldu. Buna göre şirketin bu etkinlik için kullandığı poster, Xiaomi’nin 2018 yılında kullanmış olduğu poster ile büyük benzerlikler içeriyor.





Havai fişek benzeri bir tasarıma sahip olan poster 2018 yılında Xiaomi Mi MIX 2S modelinin tanıtımı için kullanılmıştı. Apple ise bununla neredeyse bire bir aynı olan tasarımı sadece renkleri değiştirerek kullandı ve haber sosyal medyada bir hayli konuşuldu. Bu durum şimdiye kadar hep orijinal fikirler üreten şirket hakkında artık orijinal bir poster fikri bile üretemiyor yorumlarına neden oldu.