Apple'ın giyilebilir teknoloji sektörüne ne kadar önem verdiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Özellikle kablosuz kulaklık modelleri ve akıllı saat serisi ile büyük bir atılım yapan şirket, yine bayrağı önde taşımayı başarıyor. Akıllı telefonlarıyla entegrasyon konusunda oldukça başarılı olan Apple'ın kullanıcılarına sunmuş olduğu teknolojiler de giderek artıyor. Şimdi ise şirketin yeni akıllı saat modeli için sunacağı bir özellik gündeme geldi. Bu özellik sayesinde birçok kişinin hayatı kurtulabilir!

Apple Watch Serisi akıllı saatlerin daha önce pek çok defa hayat kurtardığı haberlerini duymuştuk. Bünyesinde bulundurduğu sensörler yardımıyla kalp atışını en doğru şekilde ölçmeyi başaran saatler, dünyanın farklı noktalarındaki insanların yaşamını değiştirmişti. Şimdi ise Apple farklı bir yenilik peşinde. Sızan haberlere göre şirket Apple Watch Series 6 modelinde kandaki oksijen oranını ölçen bir sensörü saate yerleştirmiş olacak. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse bir devrim olacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.



Gelen bilgilere göre yeni nesil Apple Watch, kandaki oksijen oranını sensörleri yardımıyla ölçebilecek ve bu oksijen oranı belirli bir seviyenin altına inerse uyarı verecek. Böylece kullanıcılar çok daha erken bir şekilde aksiyon alıp doktora başvurabilecek ve insanların belki de hayatı kurtulacak. Zira kandaki oksijen miktarının düşük olması demek, kalp ve damar rahatsızlıklarına zemin hazırlanması demek oluyor. Eğer bu özellik ile gelirse Apple Watch Series 6 çok fazla hayat kurtarabilir.