Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Teknoloji devi Apple oldukça ilginç bir hata ile gündeme geldi. Ünlü gazeteci Rachel True, soyadından dolayı yaklaşık 6 aydır iCloud hesabını kullanamıyor. Peki, Apple neyi gerekçe göstererek hesabı kapalı tutuyor?

Bilgisayar sistemlerinde, bir koşulun karşılanıp karşılanmadığını belirtmek için True (doğru) ve False (yanlış) kullanılır. Teorik olarak, iCloud'da ad alanına programlama mantık değerleri yazılarak bu doğrulama tetikleniyor.

Rachel True bu olayı Twitter'da dile getirdi. Oyuncu ayrıca Apple Destek ekibiyle saatlerce konuştuktan sonra sorununu hala çözemediklerini söyledi.



Rachel True ayrıca, sorunun iCloud'un kodlanmasında olduğunu ve donanımla ilgisinin olmadığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Rachel'a göre; Apple Destek ile saatlerce konuştuktan sonra bile son 6 ayda hizmet için ücret kesilmeye devam edildi. Yani Rachel 6 ay boyunca kullanamadığı servise ödeme yaptı. Ancak True Apple Destek ile konuştuktan sonra ücretsiz iCloud planına geçebilirdi. Ancak bunu yaparak sakladığı verilerin çoğunu kaybetti.

Apple'ın iCloud sorunundan dolayı Rachel True'nun aylardır hesabına erişememesi oldukça ilginç. Soy adı doğrulama sistemindeki true ile eşleşiyor diye hesaba erişim sağlanamaması konusunda Apple henüz bir açıklama yapmadı. Bakalım Cupertinolu firma bu konuda ne yapacak?