Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bloomberg gazetecisi Mark Gurman, Apple'ın nihai hedefinin, Touch ID özelliğini diğer cihazlarına getirmek olduğunu duyurdu. Gurman katıldığı bir bültende Apple'ın hedefleri hakkında konuştu. 

Gurman'a göre, iPhone SE ve iPad Air gibi alt seviye iPhone'lar da dahil olmak üzere tüm ürünler Face ID özelliğine sahip olacak. Gurman, "Touch ID, kullanıcılara güvenlik sağlamaya devam edecek. Touch ID, Face ID'ye "daha ucuz bir alternatif" olması nedeniyle özellikle alt uç modeller için Apple'ın ürün yelpazesinin önemli bir parçası olmaya devam edecek. Ancak bu durum yakında değişecek" açıklamalarında bulundu.



Gurman'a göre bu değişim bu yıl olmayacak ancak bir kaç yıl içinde Apple Mac ürünlerini Face ID özelliği alacak. Tüm iPhone'ların ve iPad'lerin de bu zaman dilimi içinde Face ID'ye geçmesi bekleniyor. Yüz tanıma sensörü, Apple'a iki temel özellik sunuyor: güvenlik ve artırılmış gerçeklik. Touch ID, daha uygun olsun ya da olmasın, yalnızca güvenlik özelliği sağlıyor.

Gurman, Apple'ın sonunda Face ID'yi ekranlara yerleştireceğini ve iPhone'da bir çentik ihtiyacını ortadan kaldıracağını da belirtti. Apple analisti Ming-Chi Kuo, böyle bir "iPhone"un 2023 gibi erken bir tarihte piyasaya çıkabileceğine inanıyor. Mac ürünlerinin Face ID özelliği alması kullanıcılar açısından oldukça kolaylık sağlayacaktır.