Telefonunuzun ekranını veya hatta bir lambayı açtığınızda, ihtiyacınız olan ve hatta görebildiğiniz miktardan daha fazla ışık üretildiğini biliyor muydunuz? Bu yüzden Apple, gerçekten ihtiyaç duyulmayan ekstra ışık üretimini azaltmayı amaçlayan bir patent başvurusunda bulundu. Aynı zamanda, daha az ışığın üretilmesi gerekeceğinden kullanılan enerji miktarını da azalacak. Sonuç olarak, Apple'ın iPhone, Apple Watch ve hatta Apple Glass dahil olmak üzere cihazlarında daha verimli ekranlar kullanabilme olasılığı var. Bu ekranlar daha net görüntüler üretecek ve bu da ürünlerdeki pil ömrünün artmasına yardımcı olabilir.

Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) "Işık Geri Dönüşümü Olan Yansıtıcı Ekrana Sahip Elektronik Cihaz" adlı bir başvuruda bulundu. Yansıtıcı bir ekran, OLED panellerin yaptığı gibi kendi ışığını üretir. İkincisi, OLED ekranlarla kullanılan pikseller aracılığıyla kendi arka ışıklarını oluşturur. Karşılaştırıldığında, LCD ekranların ayrı bir arka ışığa ihtiyacı vardır. Patent başvurusuna göre, bir LED özelliğine sahip piksellerden (OLED ekran gibi) üretilen ışığı kullanan bir ekran paneli, piksellerle örtüşen ve ekstra ışığı geri dönüştüren bir katman içerecektir. Bu, yansıtıcı lenslerin kullanılmasıyla yapılır, görüntü ışığını ekrandan alır ve bir göz kutusuna sağlar.



Apple, geleneksel LED'lerin tasarımının verimliliği en üst düzeye çıkarmak için hiçbir şey yapmadığını belirtirken, patent, Apple'ın bir ekranın yarattığı ekstra ışığı nasıl yansıtacağını ve ekranın keskinliğini iyileştirirken aynı zamanda daha az enerji tüketmek için nasıl kullanacağını tartışıyor. Patent başvurusu bu yıl 26 Şubat'ta yapıldı ve bugün yayınlandı.