Bilindiği üzere Apple'ın da bir zamanlar sürücüsüz otomobil projesi mevcuttu. Buna Project Titan adı verilmişti ancak işler pek beklenildiği gibi gitmedi ve proje rafa kaldırıldı. Son bilgilere göre Project Titan'ı sonlandırsa da elektrikli ve sürücüsüz otomobil konularında çalışmalar yapan Apple, önemli bir transfer haberi ile tekrar gündeme geldi.

Apple'dan elektrikli otomobiller için ilk adım!

Tesla'nın elektrikli güç aktarıcılarından sorumlu başkan yardımcısı olan Michael Schwekutsch Apple'a katıldı.

Michael Schwekutsch, BorgWarner ve GKN Driveline gibi mühendislik odaklı firmalarda da görev almış bir isim. Electrek'in paylaştığı bilgilere göre Michael Schwekutsch Apple'ın özel proje grubuna dahil olacak. Bu grubun daha önce sonlandırılan Project Titan üzerinde çalışan bir ekipti.

Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmasa da Michael Schwekutsch'ın Apple'a katılması ile birlikte şirketin elektrikli otomobil üreteceği iddiaları da neredeyse doğrulanmış oldu. Özellikle son zamanlarda iyice para kaybı yaşayan firma farklı yollara sapmış durumda.

Arcade, TV+ gibi servisleri ön plana süren Apple, şimdi de Project Titan'ı tekrar hayata geçirmek istiyor gibi duruyor. Bakalım bizlere daha nasıl projeler bekliyor olacak.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU