Açılan sandık sayısının artmasıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AKP'li Melih Gökçek ile CHP'li Murat Karayalçın arasındaki oy farkı azaldı. Gazetemizin baskıya girdiği saat 03.30 itibarıyla oyları yüzde 99'u sayıldı. Bu duruma göre AKP adayı Melih Gökçek, yüzde 39 ile seçim yarışını önde götürdün, CHP adayı Murat Karayalçın ise yüzde 30 ile ikinci sırada kaldı. MHP adayı Mansur Yavaş da yüzde 27'lik oy oranı ile diğer adayları takip etti.

'HAYIRLI BİR SEÇİM OLACAK'
AK Parti'nin adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Gökçek, eşi Nevin, oğulları ve geliniyle kayıtlı olduğu 1189 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelerek sıraya girdi. Bir süre sırada bekleyen Gökçek, vatandaşlarla basın mensupları arasında gerginlik yaşanması üzerine, basın mensuplarının ricasıyla sıradan çıktı, oyunu kullandı. Okuldan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, seçimlerin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI
Gökçek, bir gazetecinin Mansur Yavaş'ın seçimi açık farkla kazanacağı iddiasını hatırlatması üzerine, "Ben de açık farkla kazanacağımı söyledim. 3 saat sonra kim doğru söylüyor çıkar. Bu kadar net rakamlar vermezdim. Bu dakikadan sonra seçimden ne sonuç çıkarsa herkes razı olacak'' dedi. Gökçek, pek çok seçim geçirdiğini ancak bu kadar 'çirkin bir seçim süreci' yaşamadığını da söyledi. Gökçek'in oy kullandığı sandıktan, CHP birinci parti çıktı. 1189 no'lu sandıkta Büyükşehir Belediyesi için CHP'ye 155, MHP'ye 64, AK Parti'ye 39, TKP'ye 1 oy çıktı. Oyların 6'sı geçersiz sayıldı. MHP adayı Mansur Yavaş ise Ankara'da sağlıklı veri girişi yapılamadığı belirterek "Sandıklar tehlikededir. Seçime gölge düşmek üzeredir" dedi. Yavaş'ın, Keçiören Aydınlıkevler Ticaret ve Meslek Lisesi'nde oy kullandığı 2293 numaralı sandıkta büyükşehir belediye başkanlığı için MHP 97, CHP 94, AK Parti 70, DTP, DP ve BTP ise 1'er oy aldı.

SABAH