Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İPhone 13'ün sunumuna iki hafta kaldı ve kural olarak, yeni nesil iPhone'ların piyasaya sürülmesinin arifesinde önceki serilerin satışları da hızla düşüyor, kullanıcılar zaten yeni ürünlere daha fazla ilgi gösteriyorlar. Ama bu kural bu sene geçerli olmayacak çünkü, yeni gelecek olan modele talep çok yüksek olmayabilir. Kullanıcılar iPhone 13'ün gerçekten ilginç ve önemli bir şey sunacağına inanmıyor mudur?

Anketler, iPhone 13'ün potansiyel alıcılardan gerçekten çok fazla ilgi görmediği sonucuna götürüyor. Bu aynı iPhone 12 gibi küçük ince değişiklikler ile gelmesine ve bundan dolayı yeni nesli satın almaya değmeyeceği yönünde sonuca götürüyor.

Ayrıca bunun için fazla ödeme yapmakta iPhone 13'e soğuk bakılmasındaki sebeblerden. iPhone 13'e gösterilen düşük ilgi, yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarıyla da destekleniyor.

Ancak önemli bir şey var, anket Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Android cihaz kullanıcıları arasında yapıldı. Ankete toplam 5.000 katılımcı katıldı ve yalnızca %18'i bir iPhone 13 satın almayı düşüneceklerini söyledi. %82'si ise iOS'a geçmenin kendi çıkarlarına olmadığını emin olarak söylüyorlar.



Bu kullanıcılar iOS'a geçmenin faydalarını görmüyorlar. Karşılaştırma için, geçen yıl benzer bir anketin kullanıcılarının %33'ü olası bir iPhone 12 satın alınmasından yana olmuşlardı. Katılımcılar, Apple'dan yeni cihazlar satın alma konusundaki isteksizliklerinin ana nedenleri arasında bir ekran parmak izi tarayıcısının olmamasını da belirttiler. (%32)

Yaklaşık %17'si iOS ayarlarındaki sınırlamalardan memnun değil ve %12,8'i üçüncü taraf uygulama mağazası açısından bir alternatifin olmamasına karşı. Diğer %10,5'i ise şirketin çocuk istismarı görüntüleri için fotoğrafları kontrol etme işlevini getirme isteğinden memnuniyetsizliğini dile getiriyor. %12'si Android akıllı telefonların daha iyi özellikler sunduğundan emin.



Yine de iPhone 13'ü satın almayı isteyenler, geçiş olasılığının daha uzun bir yazılım desteğinden kaynaklandığını söylüyor ve bunların %51'i bu lehte konuştular. %24Apple ekosistemini seviyor ve %11,4iOS'un gizliliğinin korumada daha iyi olduğunu düşünüyor.

Şurası da önemli ki, iPhone sahipleri arasında yapılan bir anketin sonuçlarına göre; sadece %44iPhone 13'e geçmeyi planlıyor. Ayrıca her beş kullanıcıdan birinin batıl inançlı olduğu bir anket var; ve 13 sayısını talihsizlik ile ilişkilendiriyorlar; bu yüzden yeni nesil iPhone'ları satın almayı reddetmeye hazırlar.

Ancak Apple'ın kendisi bundan korkmuyor ve "kötü" bir sayının bile başarılı satışlara engel olmayacağından emin. Sadece bu yıl yaklaşık 90 milyon iPhone 13 satmayı bekliyorlar.

Android ve Apple arasındaki yapılan anket için siz ne düşünüyorsunuz?