Google, 2019 yılında Android için Google Asistan sürüş modunun geleceğinin sözünü vermişti. Duyurudan sonra yakın bir gelecekte kullanıma açılması bekleniyordu fakat bu zamana kadar bir gelişme yaşanmadı. 

Google 2019 yılının ortalarında duyurduğu Google Asistan özelliğini aradan geçen 1 yılın ardından kademeli olarak bazı Android kullanıcılarına sunmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Google'ın Haritalar'ı sürücüler için daha basit ve kullanışlı bir uygulama haline getirebilmek için yürüttüğü çalışmalar ortaya çıkmıştı.

Google geliştiricilerinin yeni bir navigasyon arayüzüyle birlikte ve Asistan’la destekleyeceği yeni özelliği bugün bazı Android kullanıcılarında kullanıma başlandı. Güncellemeden sonra Google Asistan ayarlarına dokunulduğunda Sürüş Modu'nun yer aldığı yeni bir ayarlar sayfası açılıyor. 

Ayrıca Google I/O 2019’da gösterilen Google Asistan'ın Sürüş Modu'nun arayüzü, son haftalarda bazı kullanıcılar için piyasaya sürülenlerle karşılaştırıldığında çok farklı görünüyor. Google muhtemelen hala arayüzde belirli çalışmalar yürütüyor ve çalışmalar bittikten sonra da tüm kullanıcılar için Sürüş Modu’nu sunacak. 



Anlaşıldığı kadarı ile Google, yeni Google Assistant özelliği için Android işletim sistemi tarafında testlerini bitirmiş değil. Ancak testlerin sonuna gelindiği ortada. Bu nedenle kısa bir süre içerisinde Sürüş Modu'nun aktif olacağını söylemek mümkün gibi görünüyor.