Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Eğer Android işletim sistemine ait bir cihaz kullanıyor ve WhatsApp hesabınızı yedeklemek istiyorsanız, öncelikle cihazınızda etkinleştirilmiş bir Google hesabı olmalı ve cihazınıza Google Play hizmetleri yüklenmiş olmalıdır. Zira Google Play, Google uygulamalarını ve Google Play Store’dan indirilen uygulamaları güncellemek için kullanılan bir uygulamadır. Sonrası oldukça kolay, bu yazımızda Android cihazınızda WhatsApp hesabınızı nasıl yedekleyeceğinizi  basit adımlarla anlatıyoruz.

Bilindiği üzere popüler iletişim uygulaması WhatsApp kullanıcıları, yedeklemelerini saklayabiliyorlar. Android kullanıcıları Google Drive üzerine, iOS kullanıcıları da iCloud üzerine şifreli bir şekilde saklayabiliyor. Elbette bunun için öncelikle cihazınızda, yedeklemeyi oluşturmaya yetecek kadar boş alan bulunmalıdır. Güçlü ve stabil bir İnternet bağlantınız olmalıdır. Gelin Android'de WhatsApp hesabınızı nasıl yedeklersiniz? sorusunun basit adımlardan oluşan yanıtına yazımızın devamından hep birlikte göz atalım.

Not: Hücresel veri ağı üzerinden yedekleme yapmak ek veri ücretlerine neden olabilir.

Ek bir güvenlik katmanı elde etmek amacıyla Google Drive yedeklemeniz için uçtan uca şifrelemeyi açabilirsiniz.



Tüm bunların yanı sıra WhatsApp sohbetlerinizi istediğiniz zaman Google Drive’a manuel olarak da yedekleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise aşağıdaki gibi;

Not: Google hesabınızı değiştirirseniz söz konusu hesapta kayıtlı olan tüm yedeklemelere erişiminizi kaybedersiniz.