Xiaomi Mi Band 5'e benzerliği ile dikkat çeken Amazfit Band 5, AMOLED ekran, kan oksijen monitörü ve Amazon Alexa desteği ile duyuruldu.

Huami, Amazfit Band 5 adlı yeni bir fitness grubunu duyurdu! Cihaz Temmuz ayında duyurulan Xiaomi Mi Smart Band 5 ile neredeyse birebir aynı. Ancak her iki akıllı bant da aynı şirket tarafından tasarlanıp üretildiği için bu benzerlik bizleri şaşırtmadı.

Genel olarak Xiaomi’nin Mi Band serisi ile Amazfit Band serisini paralel götüren Huami, bu defa bazı özellikleri ile, peşinden gittiği Mi Band’den ayrışıyor. Aynı şirket tarafından üretilen modellerdeki farklar, satışa sunuldukları pazarlara göre bu şekilde değişiklik gösterebiliyor.



Bugün Amazfit Band 5'in Amazon üzerinden duyurulması ile birlikte de cihazın özellikleri ve fiyatı da ortaya çıktı. Cihazın özelliklerinden bahsedecek olursak; Mi Band 5 ile aynı tasarıma sahip olan cihaz, 1,1 inç 126×294 piksel renkli AMOLED ekrana sahip ve 45’ten fazla saat arayüzünü bünyesinde barındırıyor. Stres, kalp ritmi ve uyku ölçümü yapabilen Band 5, kadınlar için adet döngüsü takibi de yapabiliyor. Farklı renklerde gelen modelde ayrıca SpO2 ile kan-oksijen doygunluk seviyelerinizi (kalp atış hızı)uyku ve stresi de izleyebiliyorsunuz.

Amazfit Band 5‘in öne çıkan diğer özellikleri arasında, 5ATM (50 Metre) su direnci ve müzik ve kamera kontrolü gibi seçenekler yer alıyor. Şirket, yeni akıllı bantı Amazfit'in 125mAh pil ile birlikte 15 güne kadar kullanım sağlayabileceğini iddia ediyor.

21 Eylül’den itibaren ilk olarak ABD’de ve Amazon üzerinden satışa sunulacak olan Amazfit Band 5, 45 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacak. Ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise şimdilik gizemini koruyor.

Sizler Amazfit Band 5 hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce ülkemize gelir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.