Aydınlılar olarak Rektörümüzün ve üniversitemizin kıymetini iyi bilmeliyiz” dedi.
Düzenlediği basın toplantısında; Bugün Adnan Menderes Üniversitesi ile kurulan pek çok üniversitenin gıpta edilecek şekilde büyüdüğünü, ancak Merhum Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in adını taşıyan Aydın’daki üniversitenin çeşitli sebeplerden dolayı beklenilen düzeyde gelişemediğini kaydeden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’na müteşekkir olduklarını söyledi. Alıcık başta Aydınlı bir vatandaş olarak daha sonra da bir şehrin belediye başkanı olarak her zaman ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun destekçisi olduğunu ve bu duyarlılığı tüm Aydınlıların göstermesi gerektiğini söyledi.
Bir şehrin gelişmesinde en önemli faktörlerden birinin de üniversiteler olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın il genelinde ADÜ’nün olumlu katkısının her geçen artmaya başladığını söyledi. Başkan Alıcık açıklamasında “Üniversitenin şehrin değişimi ve gelişimine olumlu katkıları daha net görülmeye başlandı. Bu kapsamda Adnan Menderes Üniversitesi’nin tercih edilen üniversite olması için her türlü desteğe vermeye hazırız. Nazilli Belediyesi olarak bu doğrultuda kurduğumuz çamaşırhane ile ADÜ’de okuyan tüm öğrencilerimizin çamaşırlarını ücretsiz olarak yıkıyoruz. Yeter yarınımıza yön verecek gençlerimiz ilimizde ve Adnan menderes Üniversitesi’nde yetişsinler. Sayın Rektörümüzün üniversitemiz adına her türlü talebini de elimizden geldiği ölücüde yerine getirmeye hazırız” dedi.
“AYDINLI BİR REKTÖR AYDIN İÇİN BİR ŞANSTIR”
Üniversitenin kuruluşundan bu yana ilk defa Aydınlı bir Rektör tarafından yönetildiğini ve bunun da Aydın için çok büyük bir şans olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, üniversiteye sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek “ADÜ’yü şehrin ve bölgenin üniversitesi yapma isteği ve azmini kendisinde gördüğüm, Aydın’ın evladı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Aydın için bir şanstır. Şehir ve üniversite bütünleşmesinde sivil toplum örgütlerinin desteğinin çok önemli olduğu hepimizce malum. İlimizin daha iyi gelişmesi için üniversitemize ve üniversitemizin Aydınlı Rektörü Birincioğlu’na sahip çıkmalıyız” diye konuştu.