Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Alexa'yı sadece dijital bir kişisel asistan olarak düşünmek çok kolay olurdu. Genellikle Alexa olarak anılan Amazon Alexa, sesli komutlarla kontrol ettiğiniz özel cihazlara entegre edilmiş bir bilgisayar programıdır. En iyi bilinen cihaz türü ise Amazon Echo olarak adlandırılan akıllı hoparlör serisidir.

Alexa, yaratıcıların algoritmalarını insan düşünce sürecini taklit edecek şekilde yapılandırdığı anlamına gelen bir yapay zekâ programıdır. Alexa sanal asistanlar, basit görevleri yerine getirmekten akıllı elektronik cihazları otomatik bir eve entegre etmeye kadar günlük hayatımızda giderek daha fazla yer alıyor. En popüler modellerden biri, Amazon şirketinin Echo hattı cihazlarında bulunan sanal asistanı Alexa'dır.



Uygulama iOS ve Android kullanıcıları için ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Bu sayfada, uygulamayla uyumlu cihazlar için akıllı lambalar, anahtarlar, kameralar gibi tüm seçenekler görünecektir.

Kurulum modu, cihaz ilk kez takılır takılmaz otomatik olarak etkinleştirilir. Fabrika ayarlarına sıfırlama durumunda, eylem düğmesine 25 saniye basılı tutmanız gerekiyor.



Alexa ile gerçekleştirebileceğiniz popüler görevlerden bazıları şunlardır:

Cihazınızla yapabileceğiniz hemen hemen her şeyi Alexa, basit sesli komutlarla yapabilir. Bu özellik, kullanıcıların akıllı cihazlarında eller serbest gezinmesine olanak tanır.