Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Koronavirüs hayatımıza gireli neredeyse 2 yıl oluyor. Virüsle mücadelede en önemli noktalar en başından beri vurgulandığı gibi sosyal mesafe, maske ve temizlik. Aşılamada da oldukça iyi bir hızda ilerleniyor. Ancak pandemi hala bitmedi.

Koronavirüs farklı varyantlarıyla yayılmaya devam ediyor. En son çıkan delta varyantı bir çok tartışmaya ve korkuya sebep oluyor. Bazı uzmanlar iki doz aşının dahi delta varyantına karşı koruyamayacağını savunuyor. Bu varyantla ilgili en çok kafa karıştıran bir diğer konu ise daha hızlı yayılıyor olması.

Pandeminin bitmemiş olmasına rağmen Alanya'da pandemi yokmuşçasına paylaşılan bir kalabalık videosu sosyal medyada tepki toplamaya başladı.  Twitter'da paylaşılan video kısa sürede 1,5 milyondan fazla izleme aldı. Videoda Alanya'da bir caddeyi doldurmuş maskesiz bir sürü insan görünüyor.



Eğer gerekli önlemler alınmazsa önümüzdeki aylarda yeni bir dalgayla baş etmek zorunda kalabiliriz. Vakalar henüz sonbahar gelmeden artmaya başladı bile. Sosyal medyadan gelen tepkiler arasında "Sanki 3 sene önce çekilmiş. Sorumluluk adına hiçbir şey yok." gibi yorumlar yapıldı. Bazıları da "Üniversitelerin açılmamasının sebebi olacaklar" şeklinde yorumlarda bulundu.

Devam eden pandemi yüzünden yasaklar uymak gittikçe zorlaşıyor. Ancak bir grup insanın sorumsuz davranışı tüm ülkenin karantinaya girmesine sebep verebiliyor.