Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi Bağ Sokak'ta bulunan bir apartman dairesinde yangın çıktı. İddiaya göre şarja bırakılan powerbank patlamış ve etrafa kıvılcımlar saçılmaya başlamış. Ardından odada bulunan koltuklar alev almış. 

Olay yerine kısa sürede varan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Ancak ne yazık ki apartman dairesi artık kullanılamaz hale geldi. 



Teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Akıllı telefonlar elimizden hiç düşmediği için şarjları da hemen bitebiliyor. Zamanla eskiyen bataryalar sebebiyle daha çabuk şarjı biten akıllı telefonlar için powerbank kullanmak şart. Ancak bu tarz ürünler geceden şarja bırakılırsa bazen fazla ısınıp patlayabiliyor.

Daha önce de bir akıllı telefonun bataryası ısınıp patlayarak bir dairede yangına sebep vermişti. Neticede daireler artık kullanılamaz hale geliyor. Bazen yangın çıkmasa da şarj kablosu ısınarak cihazın yanmasına sebep oluyor. Buna benzer bir olay da Arnavutköy'de meydana geldi. İstanbul’un Arnavutköy ilçesindeki bir dairede, akşamdan prize bırakılan bir powerbank patladı. Patlamanın gücüyle etrafa kıvılcımlar saçılmaya başladı. Kolay alev alabilen yüzeylere gelen kıvılcım neticede yangına dönüştü. Korku dolu anlar yaşanan apartmanda itfaiye duruma kısa sürede el attı. Yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alındı. Ancak ne yazık ki artık söz konusu daire oturulamaz hale geldi.