Toplantının açılışında konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydın"ın Türkiye gündemine MHP"lilerin yarattığı olaylara yeniden düştüğüne değinerek, “Allah o pankartı indirten validen de, devletimizden de, polisimizden de razı olsun” dedi.
Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Sadık Atay konuşmasında geçtiğimiz hafta yaşanan MHP ile Vali Hüseyin Avni Coş ve emniyet güçleri arasında yaşanan pankart krizine değindi. Yaşananlar ile hiçbir alakaları olmadığını söyleyen Atay pankartın kendilerini incittiğini ifade edip, pankartın 6 ay önce değil de, şehit cenazesi günü asılmasının istismar olduğunu belirtti.

“5 AĞUSTOS'TA BAŞBAKAN GELİYOR”
Konuşmasının sonunda partililerine müjde niteliğinde bir haber vereceğini söyleyen Sadık Atay, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Aydın"a en son 9 Mart 2009 geldi. O zaman meydanda kaç kişiydik” diye partililerine sordu. Salondan 50 Bin diye cevap genlice konuşmasını sürdüren Atay, “Şimdi kaç kişi karşılar” diye sorunca salondan alkışlar eliğinde “100 bin kişi karşılarız” diye cevap geldi. İl başkanı Atay, “Sayın Recep Tayip Erdoğan 5 Ağustos"ta Aydınlılarla kucaklaşmaya geliyor. Bu kez ona Aydın"ın kendisine bağlılığını daha fazla göstermeliyiz” diyerek partililerinden miting çalışmalarına başlamasını istedi.
Milletvekillerinin de katıldığı toplantıya partililer de yoğun ilgi gösterdi.