Bilindiği gibi; 29 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan ilk açıklamada Akbük Beldesi"nde MHP adayı Halil Başaran"ın 2 oy farkla seçimi kazandığı açıklanmış; ardından CHP Akbük Belde Teşkilatı ve CHP adayı M. Elçin Sandalcı sonuca itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurmuştu. İtirazın ardından yapılan sayımda CHP adayı Sandalcı"nın MHP adayını 2 oyla geride bırakarak öne geçtiği belirtilmişti. Bu seferde MHP kanadından yapılan itiraz sonucu konuyu görüşen İl Seçim Kurulu"nun CHP"nin yaptığı itirazı iptal ettiği ve Akbükte"ki seçimleri MHP adayı Halil Başaran"ın kazandığı duyuruldu.
İl Seçim Kurulu"ndan yapılan açıklamanın ardından sonucu değerlendiren CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, “İkinci sayımda bizim oyumuz arttı ve biz 2 oyla öne geçmiştik. Fakat MHP yönetimi İl Seçim Kuruluna itiraz etti. İtiraz sonucunda İl seçim Kurulu esastan, usule göre hata yapıldığını bu nedenle de İlçe seçim kurulunun sayımını iptal kararı verdi. Sandıkta kazandığımız seçimi usulde bir hata yaparak aleyhimize sonuçlandı. Bizde bu kararın ardından İl Başkanımız nezdinde YSK"ya olağanüstü itiraz hakkımız için başvurduk” dedi.
CHP Genel Merkez Hukuk Kurulu"nun da bu konuyla ilgili çalışma yapacağını dile getiren Bekar, şöyle konuştu: “Bu itiraz kabul edilirse sonucun değişeceğine inanıyorum. Bizler hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ve bunu kabul ediyoruz ama hukukun dışına da çıkmadan hakkımız arayamayacağımız anlamına gelmez. Bu kararın ardından hangi kararın tartışmalı olduğunu kamunun vicdanına bırakıyorum”