Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte kentte her alanda gelişme sağlanacağını belirten Kılınç; “Aydın, 17 ilçesi, 500'e ulaşan köyü ve 1 milyon nüfusuyla önümüzdeki yerel seçimlere büyük şehir olarak girecek” dedi. Kılınç, öte yandan eğitime ara verilen Nazilli Polis MYO'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yeni binasında gireceğini müjdeledi.
Nazilli Belediye eski Başkanı Aytekin Kaplan'ın da katıldığı kahvaltılı basın toplantısında Milletvekili olduğu günden beri yaptıkları çalışmaları değerlendiren Kılınç, Aydın'a ve seçim bölgesi Nazilli'ye hizmet etmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu da belirtti. Aydın’da görev yapan 20 belediye başkanı ve AK Partili Aydın Milletvekilleri olarak Ankara'da yapılan toplantıda Aydın'ın büyükşehir olması ile ilgili konuştuklarını ifade eden Kılınç; "Bu toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. Toplantıda Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte kazanılacak avantajlar masaya yatırıldı. Belediye başkanlarının kafalarında oluşan soru işaretleri ortadan kaldırıldı. Vatandaşlarımıza daha etkin hizmet verebilmek, Aydın’ın refah seviyesinin daha da artmasını sağlamak için ciddi bir avantaj yakalanan Aydın’ın büyükşehir olma çalışmalarında Kocaeli örnek alınacak. SİT alanları haricindeki beldeler ve köyler mahalle olacak. Başta alt yapı ve itfaiye hizmetleri olmak üzere birçok çalışma büyük şehir belediyesi tarafından verilecek. 2014 yılına kadar çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Aydın, 17 ilçesi, 600'e ulaşan köyü ve 1 milyon nüfusuyla önümüzdeki yerel seçimlere büyük şehir olarak girecek” dedi.
“NAZİLLİ POLİS MYO 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK”
Milletvekili Kılınç, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenci almayan ve yıkım kararı bekleyen Nazilli Polis Meslek Yüksek okulu için de net konuşarak, bürokrasinin ağır ilerlediğini ancak okulun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetişeceğini kaydetti. Kılınç “Okulun bulunduğu alan değerli olduğu için akademi başka bir yere okul yapılmasını uygun bulmadı. Bu nedenle öğrenci ve personel yakın illere ve ilimiz bünyesine dağıtıldı. Okulun yıkım kararı alındı ve uygulamaya geçmesi bekleniyor. Şu anda beklediğimiz tek şey okulun yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkacak olan malzemenin maddi değerinin ne olacağıdır. Yıkım kararı binanın hafriyat değerinin belirlenmesinin ardından uygulanacak. Kurumlar arası yazışma uzun sürdüğü için süreç ağır işliyor. 2012 yılı içerisinde yeni okulun temelleri atılacak” diye konuştu.