Bilindiği gibi; AK Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi öncesinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökhan Ökten, AK Parti Genel Merkez tarafından İlçe Başkanlığa aday gösterilmişti. AK Parti eski il yönetim kurulu üyesi Halil Gönülcü de, kongrede aday olduğunu açıklamıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından 15 Ocak 2012 tarihinde yapılması planlanan AK Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından ertelenmişti. Erteleme kararının ardından Ahmet Celal Kavcar başkanlığındaki mevcut yönetim istife etmiş ve Gökhan Ökten AK Parti Genel Merkezi tarafından Merkez İlçe Başkanlığına atanmıştı.
Kongre sürecinde yaşanan gelişmeler ve gelinen son nokta hakkında bugün bir açıklama yapan AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, 15 Ocak’ta yapılması planlanan ancak AK Parti Genel Merkezi tarafından ertelenen AK Parti Aydın Merkez İlçe 4. Olağan Kongresinin 25 Şubat 2012 tarihinde Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağını söyledi. Kongrede il merkezindeki 22 mahalle ile merkeze bağlı 5 belde ve 56 köydeki 400 delegenin oy kullanacağını kaydeden Ökten, “AK Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı olarak İlçe Seçim Kuruluna kongre için gerekli dilekçemizi teslim ettik. Böylece kongre üreci başlamış oldu. Birlik, beraberlik içerisinde, gücümüze güç katacak bir kongre yapacağız. Mevcut ilçe başkanı olarak da kongrede ilçe başkanlığına adayım. Güçlü bir yönetimle AK Parti'yi Aydın'da daha üst noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu.
25 Şubat’ta yapılacak AK Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi’nde Gökhan Ökten ve Halil Gönülcü başkanlığındaki iki ayrı listenin yarışacağı öğrenildi.