Beraberinde Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Sami Üner ve Yönetim Kurulu Üyeleri olduğu halde yaptığı ziyarette Nazillili AK Gençlere öğüt veren Şişman; “Aydın, Demokrasinin önemli taşlarından birisini oluşturuyor. Başta Aydın olmak üzere Nazilli ve diğer ilçeleri AK Parti iktidarı ile buluşturmamız gerekiyor. Ufkumuzu geniş tutarak; özverili, düzenli ve samimi çalışarak, geleceğimize faydalı şeyler bırakalım” dedi.

AK Parti Nazilli İlçe Binasına yapılan ziyarette Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Birkan Şen ve ekibi ile uzun süre sohbet eden Enes Şişman, AK Parti gençliği olarak üzerlerine düşen görevi her zaman yaptıklarını ifade ederek “Gençler olarak Başbakanımızın yolunda ülkemiz için bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar bizlere çok şeyler öğretti. Genel merkezin gençlere verdiği önem özgüvenin artırılması için çok önemlidir. Partimizin gençlik kolları tüzüğü, birçok partini isteyip de uygulayamadığı bir tüzüktür. Seçilme yaşının 25’e düşmesi ile gençlerin önemi daha da artmıştır. İşte AK Parti’nin biz gençlere yüklediği sorumluluğun farkındayız. İnsanlık adına bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz AK gençler olarak görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

“81 İL, 957 İLÇEDE TEŞKİLATLANDIK”
Teşkilatçılık açısından Türkiye ve dünyada örnek gösterildiklerini ifade eden Şişman “81 il 957 ilçede teşkilatlanmış bir parti olarak 5 milyon 700 bin üye ile yüzde 11,4 oranla 7 bölgede birinci durumdayız. Yakaladığımız bu fırsatı iyi değerlendirerek maksimum faydaya dönüştürmeliyiz. Bunun için kendimizi iyi yetiştirelim. Özellikle siyasetin zor olduğu Aydın'da daha çok çalışarak kendimizi gösterelim. Akılcı ve bilimsel çalışmalarla ülkemizi geliştirelim. Aydın, Demokrasinin önemli taşlarından birisini oluşturuyor. Başta Aydın olmak üzere Nazilli ve diğer ilçeleri AK Parti iktidarı ile buluşturmamız gerekiyor. Ufkumuzu geniş tutarak; özverili, düzenli ve samimi çalışarak, geleceğimize faydalı şeyler bırakalım" dedi.

“NAZİLLİ BÜYÜK BİR KÖY”
Nazilli’nin 26 yıldan bu yana iktidar partisinden belediye başkanı çıkartamadığını söyleyen Birkan Şen, “Nazilli’nin 26 yıldan bu yana iktidara ters bir yapısı var. Belediye başkanları iktidar dışında bir partiden seçiliyor. Bu nedenle gerekli yatırım hamlesini yapamıyor. Nazilli’nin kabuğunu kırması gerekiyor. Nazilli gerek inciri, gerek zeytinyağı gerekse diğer ürünleri ile Türkiye ve Dünya’da parmakla gösterilebilecek bir kent olarak hafızalarda yer alıyor. Ancak gelişim hamlesini gerçekleştirmekte zorlanıyor ve bu nedenle büyük bir köy olarak kalmaya devam ediyor” dedi.

“AK PARTİ İKTİDARI İLE NAZİLLİ’Yİ KURTARACAĞIZ”
Nazilli’yi büyük köy olmaktan AK İktidarla kurtaracağız diyen Şen; “Ülkemizin ve Dünya’nın en önem verdiği gıdalar bizim ilçemizde ve bölgemizde yetişiyor fakat biz bunları değerlendiremiyoruz. Bu nedenle de hak ettiğimiz yerde değiliz. Nazilli’mizin adını sadece çarkıfelekte Nazilli’nin N’si geçti diye sevinmektense, insanların önem verdiği bu ürünlerimizi Nazilli menşeli satarak Dünya’nın her yerine pazarlanmasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Festivaller düzenleyerek, Fuarlara katılarak veya reklam vererek ürünlerimizin en iyi şekilde pazarlanmasını sağlayacağız. Örneğin mevcut Belediye Başkanı sayın Haluk Alıcık’ın Nazilli’nin giriş ve çıkışına diktiği ve Nazilli’yi tanıtan ürünlerin yer aldığı pano gerçekten de çok güzel ama yetersiz. Sadece pano dikmekle olmuyor. Yaz aylarında milyonlarca insanın geçtiği bu yolda tabelada görünen ürünü vatandaş nasıl alacak düşündünüz mü? Nazilli’nin içine girecek ya pazara gidecek yada sora sora saatlerce arayacak. Ama Gençlik Kolları olarak düşündüğümüz proje ile Nazilli’den geçen vatandaşların yararlanabileceği yol kenarı büfelerle bu işi çözmeyi planlıyoruz. Tabii ki bunu önümüzdeki seçimde AK Partili Belediye Başkanımızla beraber yapacağız. Sadece bu da değil Nazilli’de imarla ilgili çok ciddi eksiklikler olduğunu açılan yolların yetersiz olduğunu ve profesyonel şehir plancıları ile güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Nazilli’de yeni yapılacak binaların çok katlı ve bahçeli olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Nazilli’de yılda 3 mahsul kaldırabilen çok verimli tarım arazilerine sahibiz. Bu nedenle de deprem yönetmeliğine uygun olarak yeni binaların çok katlı ve her geçen gün artan araç trafiğini önlemek içinde altlarının otopark yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca da her geçen gün artan hava kirliliğini önlemek için de binaların bahçeli ve doğaya uygun olması gerektiğini düşüyoruz bu nedenle mimar ve mühendis arkadaşlarımıza da büyük işler düştüğünü belirtmek istiyoruz. Bu anlattıklarım AK İktidarla yapacaklarımızdan bazıları” dedi.

Nazilli’nin geleceğinin konuşulduğu sohbetin ardından AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanı Enes Şişman ile AK Gençlik üyeleri hatıra fotoğrafı çekildi.

20120207ay515776_01.jpg