İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri Muzaffer Arslan ve Halis Akıncı, Gazze"ye yardım götürmek üzere Türkiye"den yola çıkan 6 gemilik yardım filosuna katılmış ve Mavi Marmara gemisiyle Gazze"ye doğru yola çıkmıştı. Yolculuğu sırasında ailesiyle görüşen Arslan ve Akıncı"dan İsrail askerleri tarafından düzenlenen askeri operasyonun ardından haber alınamamıştı.
İsrail"in İHH gönüllülerini serbest bırakmasının ardından dün gece İstanbul"a gelen Arslan ve Akıncı, bugün saldırıda ölenler için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardından havayolu ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı"na ulaşan İHH gönüllüleri, buradan karayolu ile Aydın"a doğru hareket etti.
Arslan ve Akıncı; Aydın-İzmir otobanı girişinde ailelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Karşılamada BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, BBP Aydın Merkez İlçe Başkanı Ahmet Dağlı, BBP Aydın Merkez İlçe eski Başkanı Ertan Gökçe, sivil toplum örgütü temsilcileriyle yakınları hazır bulundu.
Karşılamanın ardından Halis Akıncı, Denizli"deki ailesinin yanına gitmek üzere yola devam ederken; Arslan ise ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi. Halen bir kamu dairesinde görevli olan Arslan, açıklama yapmaktan kaçındı. Karşılamanın ardından Arslan ve ailesi evlerine doğru yola çıktı.iha