Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan Belediye Başkanı Kamacı, Fevzipaşa Mahallesinde bulunan Sümer Holding tesislerinde meclis kararına istinaden Başbakanlık Özelleştirme Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bayındırlık Bankalığının istediği paftalarla ilgili olarak meclis üyelerinin imzalarının gerekli olduğu dile getirdi. Kamacı, toplantı sonunda gönderilecek evrakın meclis üyelerince imzalanmasını istedi.

Gündem dışı olarak söz alan AK Parti"li Belediye Meclis üyesi Burhan Çolak"ın ücretli otopark uygulamaları konusunda meclis gündemine bir dilekçe ile başvurmak istediklerini söylemesi üzerine; Başkan Kamacı dilekçenin 5 imzayla kabul edilebileceğini fakat buna gerek olmadığını belirterek, “Biz ücretli otopark konusunda gerekli açıklamaları yaptık. Verdiğiniz yazıyı da alırız ama bu konuda vatandaşın sorunlarına bizler cevap verdik” dedi.

Görüşülen gündem maddeleri arasında yer alan Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nün talebi hakkında bilgiler veren Kamacı, “Verilen dilekçede 2123 ada 2 parsel de yer alan ve imarda kültürel tesis ve Halk Eğitim Merkezi olarak görüle yerin ana okul yapılması yönünde bir talep var” diye konuştu.

Fen İşleri Müdürlüğü"nün talebine de değinen Başkan Kamacı, şunları söyledi: “Fen İşleri Müdürlüğümüz parke taşı üretimini arttırmak için yeni bir parke taşı makinesinin alınması yönünde talepleri oldu. Bunun içinde 1.2 milyon TL bir ek ödenek lazım. bu konuyu mecliste ele alacağız”
Didim Belediyesine ait Derin Deniz Deşarjında kullanılmak üzere malzeme alımı işi için İller Bankası Genel Müdürlüğü"nden kredi sağlanması konusunda Belediye Başkanı Mümin Kamacı"ya yetki verilmesi konusu ele alındı. Deniz deşarjı için İller Bankasından 700 Bin TL kredi alınması konusunda meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Kamacı “2003 yılında bu çalışma Win-sa tarafından yapılacaktı fakat firma gelen paraya göre bu işleri yaptığı için bu derin deşarj işi yapılamadı. Biz bunun maliyeti çıkartırdık. Yaklaşık 2-2,5 milyon TL civarında. Bizde bu yük ağır geleceğinden İller Bankasından kredi alarak kendimiz yapmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.