Nazilli Fen işleri şantiyesinde başlatılan kursun açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Özgür Bozat, Nazilli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Akkaya ve kursiyerler katıldı.
İlk dersi ziyaret eden ve açılış konuşmasını yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü Koruma Kurulunun gönderdiği ve her kursta 3 kursiyerin ücretsiz olarak kurs göreceği kursların faydalı olacağına inanıyorum. Koruma kurulunca gönderilen kursiyerlerimizin ücretsiz bir şekilde G sınıfı belge sahibi olmaları onlar açısından çok önemli. Bu belge ile daha kolay iş bularak topluma kazandırılacaklar. Kendilerinin bu imkanı iyi değerlendirmelerini ve kursu başarıyla bitirerek iş sahibi olmalarını diliyorum” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, ağır iş makineleri kullanımında büyük eksikliği duyulan operatörlük için önemli bir boşluğun dolacağını ifade ederek “Oldukça ekonomik bir ücretle belge sahibi olunacak olan bu kurslar sayesinde ağır iş makinesi kullanan belgeli operatör sayısı artacak ve bir anlamda istihdam da artacak” diye konuştu.
İlk etapta 3"ü ücretsiz olmak üzere 20 kursiyerin eğitim görmeye başladığı kurslarda şimdiden 60 başvuru gerçekleşti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Belediyemize gelen iş makineleri ehliyeti alma talepleri nedeniyle bu kursun açılması gündeme geldi. Sürücü kurslarının bu belgenin alınmasındaki yüksek maliyetten kaçınmalarından dolayı açılamamaktaydı. İş makineleri ehliyeti olan G sınıfı sürücü belgesi alacak olan kursiyerler sürücü kurslarının sadece İzmir ve Denizli"deki birer sürücü kursunda yapılıyor olması ve maliyetinin yüksek olması, bu ehliyeti almak isteyenleri zor duruma sokmaktaydı. Sadece belediye olarak bu kursu açmış olsaydık vereceğimiz belge İş makineleri kullanabilir belgesi olacaktı. Nazilli Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası bu soruna el atarak Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ile ortak çalışmaya girdik ve bu belgenin emniyet müdürlüğünce geçerli olabilecek şekilde alınmasını hem ucuz hem de kolay hale getirmeyi başardık. Böylelikle de verilecek olan belgenin Emniyet Müdürlüğünce belge olarak verilmesi sağlanmış oldu. Nazilli Belediyesine ait olan Fen İşleri şantiyesinde bulunan iş makineleri ve yemekhanesi kullanılarak bin 500 liraya mal edilen bu kursu 350 liraya mal etmeyi başardık. İlk etapta 17"si ücretli, 3 tanesi de Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulunca gönderilen kursiyerlerin eğitim göreceği, haftada dört gün 6"şar saat olmak üzere 3 hafta toplam 72 saat sürecek kurslarda Nazilli Makine Mühendisleri Odası"na bağlı gönüllü Makine Mühendisleri eğitim verecek. Emekli Makine Mühendisleri Bekir Ziver Kösemen ve Birol Tarhan, kurslarda ücretsiz eğitim verecekler. Bu şekilde oldukça ekonomik maliyetle Nazilli bir ilki başararak G Sınıfı İş Makineleri Kullanım Ehliyetini verebilme şansı yakaladı. Belediyeye ait geniş alanda eğitim görecek olan kursiyerler kurs sonundaki sınavı kazandıkları takdirde G sınıfı sürücü belgesi de almış olacaklar. Böylelikle Nazilli"de ağır iş makinesi kullanımı yaygınlaşarak bölgenin G belgeli operatör ihtiyacı da karşılanacak” şeklinde konuştu.